3 банки кои нудат дополнителни пари при отворање сметка; Бонус до 50 долари

 3 банки кои нудат дополнителни пари при отворање сметка; Бонус до 50 долари

Michael Johnson

fintechs добиваат се повеќе простор на финансискиот радар на Бразилците. Доказ за тоа се атрактивните понуди за дополнителен приход од некои компании на кои да им се отвори сметка. Во основа, услугите функционираат како еден вид награда за оние кои ги упатуваат пријателите и семејството во банките.

Исто така види: Не правете повеќе грешки! Главните разлики помеѓу кајсија и праска

Но, како да заработите пари со отворање банкарска сметка? Неколку апликации ги користат придобивките од упатувањето за да добиете повеќе клиенти. Некои популарни примери се Kwai и TikTok. Во случај на финансиски институции, PicPay, PagBank и Banco Sofisa Direto нудат ваков тип на бонус.

Во случај на Picpay и други институции, бонусот се пренесува на корисникот само доколку наведениот контакт отвори сметка користејќи ја вашата врска или код за упатување.

Во случај на паричник за дигитално плаќање, износот е 20 BRL за клиентот кој се обратил, како и за новиот корисник упатен по првата трансакција со кредитната картичка кредит. Во PagBank, износот на бонусот е 10 BRL за оние кои го упатуваат и BRL 20 за новиот корисник кој отвора сметка користејќи го споделениот код.

Исто така види: WhatsApp: Научете како да објавувате фотографија со музика во статус

Во Banco Sofisa, дополнителните пари што упатуваат пријател се R 50 $. Сепак, корисникот ја добива вредноста само штом контактот инвестира 1000 R$ во институцијата. Нагласувајќи дека номинираниот добива и 50 BRL откако ќе ја потврди инвестицијата.

Прочитајте повеќе: CredicardПлатинум нуди бесплатна дигитална сметка и моментално одобрување; Проверете го

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.