Дали Instagram сега известува кога ќе отпечатат фотографија? Недоверба на корисниците

 Дали Instagram сега известува кога ќе отпечатат фотографија? Недоверба на корисниците

Michael Johnson

Инстаграм стана една од најпопуларните социјални мрежи во светот и моментално има околу 1 милијарда корисници ширум светот. Бидејќи секогаш има големи ажурирања, корисниците може да бидат збунети или да не се сигурни како функционира социјалната мрежа. Дали последното ажурирање донесе известување за отпечатоците до корисниците?

За да ги решиме сомнежите за новото ажурирање на Instagram, ги издвојуваме главните промени со најновата верзија на апликацијата.

Вистини и лаги за ажурирањето на Инстаграм

Постојат вистини и лаги кои се малку попознати, погледнете ги подолу:

Инстаграм ве известува кога ќе направат печатење

Корисниците се сомневаат во можноста за известување при правење скриншот, бидејќи многу се зборуваше за новата функција во апликацијата. Вистината е дека Инстаграм дури ја тестираше оваа можност за ажурирање, но тоа не продолжи. Затоа, можете да направите скриншот од приватни разговори без страв дека апликацијата ќе го извести другото лице.

Исто така види: Право на договор и PicPay потпишуваат партнерство и клиентите заработуваат поврат на готовина во преговорите за долгот

Видеата се приоритети во активноста од сега па натаму

Како што е наведено од Адам Мосери, Инстаграм стана силна платформа за видеа, но тоа не покажува дека видеата се наклонетост на корисниците.

Создавањето на Инстаграм дојде од Бразилец

Марк Кригер е еден од основачите на Инстаграм и, всушност, тој е Бразилец. Само, сега, Марк нее повеќе дел од тимот на апликации.

Исто така види: Откријте ја неверојатната моќ на маслиновата вода: придобивки од кои ќе ви падне вилицата!

Прикажувањето на содржината се врши по хронолошки редослед

Точно е дека хронолошкиот редослед функционира на Instagram, но на корисникот му треба да ја изберете опцијата во самата апликација. Опцијата беше повторно претставена поради бројот на барања направени од самите корисници.

Објавите достигнуваат само 7% од следбениците на корисникот

Инстаграм веќе изјави дека публикациите не се скриени од следбениците и затоа информациите се лажни.

Хаштаговите не функционираат во приказната

Хаштаговите може да се користат на различни начини во апликацијата, но за да работи, профилот мора да биде отворен. Хаштаговите функционираат во видеа, објави, коментари, биографија на профилот и приказни.

Гледачите на приказни се луѓето кои ја следат

Редоследот на луѓе кои ја гледаат приказната е дефиниран со алгоритмот и од луѓето со кои имате најголема интеракција.

Инстаграм е внимателен на разговорите

Дали некогаш сте се посомневале дека платформата испраќа соопштенија за тоа што вие само коментираше некому? Вистината е дека алгоритмот работи кога се користат пребарувања и допаѓања извршени на платформата. Затоа, никој не ги слуша нивните разговори.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.