FGTS: Дали е можно да се подигнат пари од лотарија?

 FGTS: Дали е можно да се подигнат пари од лотарија?

Michael Johnson

Можно е да се повлече Фондот за отштета за отпремнина (FGTS) на друг начин, а не само преку Caixa Econômica Federal. Со други зборови, во зависност од вредноста, повлекувањата може да се направат и на продажни места за лотарија.

Прочитајте повеќе: Рокот за повлекување на квотите за ПИС/Пасеп е до 2025 година; видете како да го направите тоа

Фондот се исплаќа за поддршка на работниците отпуштени без оправдана причина. Така, за време на периодот на работа со формален договор, работодавачот депонира 8% од целосната плата во FGTS.

Согласно правилата на FGTS, повлекувањето се врши и во ситуации на пензионирање или болест. Списокот вклучува и други можности. Но, кога станува збор за подигање на парите, постои сомнеж за слободните места.

Вити за лотарија се опција. За ова, износот за повлекување мора да биде помал од 3 илјади BRL. Повеќе од тоа, тоа се прави само во Caixa Econômica Federal, односно лично.

Повлекувањето на FGTS

Повлекувањето на FGTS во продавниците за лотарија е многу едноставно. Само презентирајте некој документ со фотографија. Покрај тоа, мора да ја земете и граѓанската картичка и лозинката.

Прво, проверете дали навистина ги исполнувате условите за повлекување. Ова може да се направи преку веб-локацијата на FGTS или, исто така, преку апликацијата.

Исто така види: Ако сте личност со добро срце, сигурно ги имате овие карактеристики

Ако сакате да го повлечете FGTS лично во Caixa, не заборавајте да го донесете вашиот NIS број покрај фотодокументот.

Останете во текисто така и на роковите за повлекување на FGTS. Во случаи на отпуштање без оправдана причина, повлекувањето мора да се изврши во рок од 10 дена по отпуштањето.

Од друга страна, постои и максимално време за повлекување по отказот, што е 30 дена. По тој период, на заинтересираното лице му треба нов матичен број.

Исто така види: Google создава револуционерна функција за лоцирање на мобилниот телефон дури и исклучен

Со сите точни документи, многу е лесно да се гарантира пристап до повлекувањето на FGTS.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.