Холандија купува и затвора околу 3.000 фарми поради климата

 Холандија купува и затвора околу 3.000 фарми поради климата

Michael Johnson

Холандската влада има планови да купи до 3.000 фарми и да ги затвори сите, бидејќи се обидуваат да се усогласат со прописите за областите за зачувување на животната средина.

Обидот, врз основа на правилата на Европската унија, беше се случува за да се намали загадувањето со азот и има намера да продолжи со проектот „купи и затвори“.

Доколку сопствениците доброволно не ја прифатат понудата, владата ќе продолжи со задолжителниот предлог за усогласување со утврдените правила .

Според информациите, сопствениците на фармите ќе добијат пари над идеалната вредност за фармата, бидејќи владата има за цел да затвори 2 до 3 илјади фарми или кој било друг бизнис што е закана за животната средина.

Исто така види: Не сакате да одите на колеџ? Овие професии можат да ви дадат успех без диплома

Некои протечени информации тврдат дека понудената вредност по фарма достигнува 120%, но процентот не беше откриен од одговорните министри.

За задолжителните набавки, министерката Кристијан ван дер Вал истакна дека тие ќе биде направен со „ болка во срцето “, бидејќи тоа е потреба на владата и тврдеше дека „ нема подобра понуда “ во споредба со вредноста што веќе се нуди.

Закана за локалниот биодиверзитет

Обврска на Холандија е да ги почитува правилата на ЕУ за зачувување, намалувањето на емисиите на гасови и земјоделството е одговорно за речиси 50% од емисијата на Азот.

Специјалисти за животна срединаод Холандија предупреди дека автохтоните видови во земјата исчезнуваат многу брзо во споредба со цела Европа, наведувајќи дека постои интензивна закана за биолошката разновидност.

Задолжителниот план ги натера земјоделците да излезат на улица во форма на протест наменета на одлуката. Имаше палење сено, расфрлано ѓубриво на патиштата и блокади пред домовите на министрите кои беа дел од владата во последните три години.

Во 2019 година, Советот на државата Холандија предупреди дека за сите дејности што се занимаваат со издавање на азот, од земјоделство до градежништво, потребна е лиценца за легално работење.

Одлуката директно имплицираше раст на фармите кои произведуваат свинско месо, живина и млечни производи, бидејќи тие се главни извори на емисиите на азот.

Исто така види: Тенџерски грашок: запознајте го овој вид и научете како да го одгледувате дома

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.