MegaSena се акумулира и следната награда се проценува на 55 милиони BRL. Колку дава заштеда кај Селиќ од 5,25%?

 MegaSena се акумулира и следната награда се проценува на 55 милиони BRL. Колку дава заштеда кај Селиќ од 5,25%?

Michael Johnson

Натпреварот 2396 на Мега-Сена се одржа оваа среда, на 4-ти. десетте нерешени беа 02-03-25-39-42-49. Без победник во главната заграда, наградата се акумулираше за следното извлекување, кое ќе се одржи во сабота, 7. Вредноста се проценува на 55 милиони R$.

Прочитајте повеќе: Се распаѓа долгот на домаќинствата нов рекорд во јули

Заинтересираните да учествуваат во извлекувањето мора да се обложат до 19 часот во која било акредитирана продавница за лотарија или да ја користат апликацијата или веб-страницата за лотарија Caixa. Вредноста на единечниот облог е 4,50 BRL.

Настанот се емитува во живо на каналот на YouTube на Caixa или на профилот LoteriasCaixaOficial на Facebook. Извлекувањето е закажано за 20 часот, во Espaço Loterias CAIXA, во Сао Паоло (СП).

Исто така види: Мекдоналдс повеќе не продава сладолед во Бразил: Дали забележавте?

Колку чини наградата од 55 милиони R$ за заштеда со високата стапка на селик?

Ако коцкар ја земе главната награда и ја инвестира целата сума во заштеди, тој ќе добие 165.886,96 R$ во приход во првиот месец.

На крајот од едногодишната инвестиција (12 месеци), генерираната сума ќе биде 2.023.999,99 BRL, вкупно 57.023.999,99 BRL - без месечни придонеси.

Исто така види: Позитиво инвестира 32 милиони BRL во ЕРТ, производител на 100% биоразградлива пластика

Пресметката го разгледува новото ажурирање на основната каматна стапка, Селиќ, која отиде од 4,25% на 5,25%. годишно оваа среда, 4.

Така, профитабилноста на книшката сега е 0,30% месечно и околу 3,68% годишно. Тоабидејќи традиционалната инвестиција користи 70% од Селиќ за својата профитабилна сметка.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.