Сè уште во брак, сопругата на Арлиндо Круз презема врска со друга; Дали таа ќе добие наследство?

 Сè уште во брак, сопругата на Арлиндо Круз презема врска со друга; Дали таа ќе добие наследство?

Michael Johnson

Во последната недела, Баби Круз, сопругата на пејачот Арлиндо Круз, јавно презеде врска со друг маж, кој би го запознала за време на изборниот период.

Сепак, некои обожаватели на самбиста беа незадоволни со веста, бидејќи пејачката е во деликатна состојба откако доживеа хеморагичен мозочен удар во 2017 година.

Поради ова, интернет корисниците почнаа да се прашуваат дали Баби може да го изгуби правото на имотот на нејзиниот сопруг поради нејзиното „неверство “. За да се разјасни сомнежот, тимот на новинарот Лео Диас контактираше со адвокатите.

Баби Круз и Арлиндо Круз

Исто така види: Можна е бамја без лига: погледнете 3 начини како да го зготвите овој зеленчук без лепење!

Извор: UOL

Нема Бразил, е неверство кривично дело?

Одговорот е не. Според специјалистот за семејно право, Антилија Реис, неверството повеќе не е кривично дело во Бразил од 2005 година. Сепак, случаите на предавство може да генерираат компензација за морална штета на една од страните во парот.

Здравјето ситуација де Арлиндо Круз прави да го смета правдата за неприкосновен, односно нема проникливост за дејствијата на општествениот живот.

Поради оваа причина, тој станува неспособен да управува со своите добра и со својата личност, што може се случи, според адвокатот, старателството на нивните деца над имотот со цел да се заштити имотот на семејството.

Адвокатот исто така потврди дека сегашното момче на Баби Круз може да побара на суд дел од споделувањето на имотот на Арлиндо Крос, за негоможејќи да тврди дека за време на љубовната врска со труд придонел за парот. Тоа е затоа што на сите им беше откриена вонбрачната врска.

Децата на Арлиндо Круз можат да бараат морална штета

Од друга страна, според специјалистот за граѓанско право, Хозе Леандро Калдас, тоа е не е дозволено одржување два истовремени брака, а децата на пејачката немаат овластување да поднесат барање за развод во име на нивниот татко.

Затоа, бракот меѓу Баби и Арлиндо може да се распушти само кога една од вклучените страни бара развод или починува .

Меѓутоа, бидејќи Арлиндо не може да изврши одредени дејствија, вклучително и поднесување барање за развод, сопругата мора да биде отстранета од улогата на повереник и да се замени со едно од децата или близок роднина. Така, Баби ќе мора да одговара за сите настани откако е назначена за куратор на имотот на пејачката.

Калдас заклучува:

Исто така види: Дали јадењето овошје и зеленчук со кора е лошо за здравјето?

Новиот куратор на Арлиндо Круз може да бара, на граѓанска сфера, морална штета за разоткривањето на предавството во медиумите и за понижувањата и вознемирувачките дејствија што овој публицитет му ги предизвика на името на Арлиндо Круз, дури и ако тој нема способност да распознае .“

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.