Стабилна заедница: По колку време на запознавање е предвидена заедницата со закон?

 Стабилна заедница: По колку време на запознавање е предвидена заедницата со закон?

Michael Johnson

Стабилната унија сè уште е тема за која многу луѓе не се свесни, што може да генерира уште поголеми сомнежи. Во бракот заедницата е официјална, веќе во стабилната заедница бракот не е официјален. Но, што е со запознавањето, дали има одредено време да стане стабилен синдикат?

Исто така види: iCloud+ Тежи во џеб: Apple ги зголемува цените до 40% во Бразил

Стабилната заедница, основана со закон, е еден од начините семејството да биде признаено и поддржано од законот, без толку многу формалност, а не потребна е јавна обврска како што е бракот.

Потребно е да се биде свесен за барањата во кои се вклопува стабилна заедница. И покрај тоа што не е заедница која беше официјализирана, како бракот, за да биде стабилна врска, запознавањето сепак треба да се вклопи во некои правила, уште повеќе кога врската ќе заврши.

Разлика помеѓу Запознавање и стабилна заедница

Запознавањето може да се опише како консензус помеѓу двајца луѓе кои имаат љубовна врска, кои сакаат да споделат животни искуства. Запознавањето игра, за парот, улога на реципроцитет и искуство во животот на едни со други. Од овие причини, дури и ако запознавањето е нешто јавно, тоа не е нешто конкретно за Граѓанскиот законик.

Стабилната заедница, за разлика од состанувањето, е нешто конкретно за законот. Двојката може да изгради партнерство надвор од односите со јавноста, врз основа на овие барања: траен и континуиран однос, со цел градење врскасемејството и врската врз основа на јавно признавање.

Од кој момент запознавањето станува стабилна заедница?

Според законот, нема момент кога запознавањето станува стабилно синдикатот. Односно, парот може да биде во врска 10 години и сепак да се гледа како љубовници.

За врската да стане стабилна заедница, како што е наведено во Граѓанскиот законик, во член 1.723, заедница со цел траен и јавен соживот, во кој главната цел е да се изгради семејство. За ова не е потребно парот да живее во иста куќа, доволно е да се исполнат критериумите за да се гарантира стабилна заедница.

Исто така види: Волшебни пуканки: Дали путерот е тајната на вкусот на филмот?

Претходно, рокот за врската да се гледа како стабилна заедница беше најмалку 5 години, но денес законот повеќе не предвидува рокови и критериумите се речиси лични, па директно зависи од тоа како односот е претставен пред општеството и кои се целите на врската.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.