Внимание! Црвениот извичник на WhatsApp сигнализира проблем со порака; Разберете

 Внимание! Црвениот извичник на WhatsApp сигнализира проблем со порака; Разберете

Michael Johnson

Апликацијата за инстант пораки WhatsApp доби корисници од целиот свет во последната деценија и денес е најкористената апликација за оваа функција, со повеќе од 2 милијарди активни корисници.

Дури и со толку многу време веќе во функција, некои прашања секогаш се појавуваат во главите на корисниците. Еден од нив, на пример, е црвениот извичник по обидот да се испрати порака.

Појавата на ова предупредување со црвен извичник во апликацијата до пораката е предупредување дека пораката има не е испратено. Корисникот потоа може да избере да се обиде повторно да го испрати или едноставно да го избрише.

Но, исто така е важно да се знае причината за ова предупредување, за да се спречи повторното појавување и пораките кои можеби се важни да престанат да се испраќаат .

Исто така види: Дали сте слушнале за млеко од костен? Дознајте 5 придобивки од овој пијалок

Генерално, главната причина за неиспраќање порака преку апликацијата WhatsApp е недостатокот на интернет конекција. Затоа е секогаш важно да се провери дали врската со мобилните податоци или локалниот Wi-Fi работи правилно и дека нема флуктуации во врската.

Постојат и други можности освен недостатокот на конекција или лошата врска на интернет преку мобилниот телефон за да не се испрати пораката.

Пред сè, важно е да се осигурате дека правилно сте го зачувале телефонскиот број на лицето на кое сакате да испраќате пораки и датотеки , бидејќи ако бројот енеточен или непостоечки, апликацијата нема да може да ја достави испратената порака и нема да го добиете штиклирањето за испорака.

Исто така види: Пупка од роза: како да ја засадите и да ја направите вашата градина поубава!

Друга можност да не се појави штиклот за испорака, односно пораката не е доставена, е дека личноста со која сакате да разговарате го блокирала контактот со вас. Во овој случај, комуникацијата повеќе нема да биде можна додека не се изврши отклучувањето.

Исто така, важно е да се провери дали апликацијата е ажурирана и дека не треба да се рестартира, како и ќелијата телефон, кој може да има ажурирања што чекаат. Во тој случај, едноставно рестартирање на системот ќе го реши проблемот.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.