Затемнување на меморијата: Погледнете дали Apple ќе ги избрише вашите фотографии и ќе ги зачува

 Затемнување на меморијата: Погледнете дали Apple ќе ги избрише вашите фотографии и ќе ги зачува

Michael Johnson

Важни вести за сите корисници на iPad и iPhone! Apple објави дека трајно ќе го избрише фото албумот од вашиот уред овој јули, а зборуваме за сликите зачувани во папката „ Мој фото поток “.

Оваа функција автоматски ги зачувуваше вашите фотографски записи во облакот, чувајќи ги до 30 дена. Така, секој пат кога вашиот iPhone или iPad се користел за фотографирање, тие завршувале се складирани во уредот, покрај тоа што биле зачувани во папката спомената веднаш погоре.

Накратко кажано, албумот ги складирал вашите датотеки од бесплатно, постои повеќе од 10 години, добра алтернатива за оние кои не сакаат да се приклучат на дополнителните вселенски планови, кои денес ги наплаќа iCloud.

Како функционираше албумот и како можеме да се зачуваат ставките содржани на него?

Можно е да се зачуваат до илјада слики, а во сегашните модели, iCloud обезбедува до 5 GB слободен простор за хостирање фотографии. Со ова, можно е да се складираат околу 3.500 артикли, без претходно дефиниран датум на истекување.

Меѓутоа, доколку корисникот има многу датотеки, веројатно просторот нема да биде доволен. Така, кога ќе дојде до прекин, фотографиите повеќе не се складираат во облакот и лицето е принудено да плати за користење на iCloud+, со што добива дополнителен простор што го

Исто така види: Не трошете време: запознајте ги 3-те најдобри пива од чист слад во Бразил според експертите!

Потоа, јасната предност што ја нуди „ Мој фото поток “: беше можноста за зачувување на најновите ставки, дури и ако сопственикот на уредот немаше повеќе простор во уредот iCloud. Ова им даде време на сопствениците на електрониката на Apple да најдат други начини за резервна копија на содржината и да ослободат повеќе простор.

Но, за жал, компанијата веќе објави дека ќе ја прекине услугата. а веќе последниот ден 26.06 (понеделник), сликите престанаа автоматски да се пренасочуваат кон албумот. Затоа, Apple веќе предупреди дека материјалите кои се таму до датумот 26.07. ќе бидат избришани без сожалување.

Но, добрата вест е дека сè уште има време да заштедите сè на друго место, а ние ќе ве научиме како да го направите тоа, за да спречиме неповратно бришење важни спомени.

Исто така види: Моќта на природата: знајте го цветот на среќата за да ПРИВЛЕЧИТЕ просперитет

0> Само пристапувајте до вашата апликација за фотографии на вашиот iPad или iPhone и потоа кликнете на алтернативниот „ албуми “, кој се наоѓа на дното на вашиот екран. Откако ќе го имате, ќе најдете неколку албуми со име „ Instagram “ и „ WhatsApp “, на пример.

Пристапете до алтернативата наречена „ My Photo Сподели “ и изберете ги сите датотеки што сакате да ги зачувате, потоа кликнете „ Сподели “ и „ Зачувај слика “ за да префрлите сè на вашиотсамиот уред. Така, следниот пат кога ќе го користите, сите ваши слики ќе бидат таму!

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.