Дали сум блокиран? Дознајте како функционира блокот WhatsApp

 Дали сум блокиран? Дознајте како функционира блокот WhatsApp

Michael Johnson

Опцијата за блокирање на WhatsApp е многу неопходна, бидејќи сите корисници веќе поминале низ ситуации кога некое лице или компанија почнале да испраќаат несакани пораки, морајќи да го ограничат овој пристап.

Иако е неопходно и многу луѓе веќе ја користеле алатката, никој не сака да биде блокиран, уште повеќе кога блокирањето доаѓа од некој за кој се грижи, како љубовен интерес, пријател или член на семејството, на пример.

Понекогаш во аргумент ова може да се случи, а што е уште полошо, често има сомнежи дали тоа се случило или не, бидејќи многу знаци може да се појават во други ситуации кои не мора да значат блокада.

Совети како да знам дали сум бил блокиран на Whatsapp

Значи, ако се сомневате дали сте блокирани и не сакате да испратите порака за да дознаете, ви донесовме неколку совети за да се обидете да го идентификувате, проверете:

Контакт без фотографија

Една од првите работи што го поврзува предупредувањето со сомневањето дека е блокирано е фактот што фотографијата на лицето повеќе не се појавува на WhatsApp контакт, бидејќи, кога сме блокирани, фотографијата на личноста веднаш исчезнува.

Меѓутоа, овој знак може да каже нешто друго, како на пример, дека лицето само го брише својот број и има активирана приватност во апликацијата , на која фотографијата им се прикажува само на оние на кои контактот им е зачуван.

Друга можност е лицето штотуку ја снимило сликата на профилот, иво овој случај не се појавува за никаков контакт. Ова обично се случува со драматични луѓе, кои сакаат да го привлечат вниманието на нивните контакти.

Исто така види: Знаците на големите фудбалски идоли можат да откријат многу повеќе отколку што мислите

Невидлива порака

WhatsApp има опција каде што луѓето можат да стават фраза или порака во вашиот профил, кој може да се види со кликнување на вашата фотографија за време на разговорот. Сепак, оние што се блокирани не можат да ја видат фразата.

Важно е да се запамети дали лицето веќе имало фраза таму пред да ја употреби оваа како сигнал, бидејќи многу луѓе не додаваат ниту една. Ако ја имала и исчезнала, тоа би можело да биде показател за блокирање.

Пораката не е примена

Ако сте ја оставиле гордоста настрана и сте испратиле порака и личноста никогаш не добила тоа, ова е јасен показател дека сте блокирани. Поврзано со другите две, значи, речиси е сигурно.

Исто така види: Научете како да привлечете дождовни црви во вашата градина

Можете да видите низ цртичките што се појавуваат кога ја испраќате пораката. Една цртичка само значи дека лицето сè уште не ја примило пораката, две цртички значат дека ја примило, но не ја прочитало, а две сини цртички значат дека веќе ги прегледало пораките.

Ако Фотографијата не исчезнала, може, освен ако не го исклучила телефонот или нема интернет.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.