Комплетот за дигитална антена сè уште се дистрибуира бесплатно; знаете кој има право

 Комплетот за дигитална антена сè уште се дистрибуира бесплатно; знаете кој има право

Michael Johnson

Сателитските антени стануваат минато. Од 2020 година, најкористена опрема во Бразил се дигиталните антени. Оваа промена, сепак, не допира до сите семејства, особено до оние со ниски приходи.

Имајќи го тоа на ум, федералната влада почна да дистрибуира дигитални антенски комплети на посиромашните граѓани. Владата склучи партнерство со Националната агенција за телекомуникации (Анател) за да понуди најнова опрема за овој сегмент од населението. Покрај тоа што дигиталниот уред е бесплатен, инсталацијата е исто така бесплатна.

Употребата на оваа нова опрема гарантира подобар квалитет на сликата и звукот за отворените ТВ канали. Покрај тоа, има програми посветени на одредени региони.

Исто така види: Џек & засилувач; Кока-кола: многу популарен пијалок сега се продава директно од конзерва!

Важно е да се забележи дека оние кои веќе имаат антени популарно познати како „рибни коски“ или антени за кабловска телевизија не треба да го купуваат уредот. Потребен е само за оние кои сè уште користат сателитска антена.

Кои градови го издаваат комплетот за дигитална антена?

Комплетот е објавен во сите главни градови на земјата и градовите со повеќе од 500 илјади жители. За жителите на овие места што одговараат на правилата, сè уште е можно бесплатно да се нарача опремата.

Исто така види: Кралска лоза: Знајте ги презимињата на богатите со потекло од благородништвото

За да ја добиете вашата, мора да сте регистрирани во Единствениот регистар за социјални програми (CadÚnico) и да користите сателитска антена во вашиот дом. регистрацијатаво оваа база на податоци на федералната влада, тоа се прави лично, во кој било Референтен центар за социјална помош (CRAS) во земјата.

Регистрацијата мора да ја изврши одговорното лице за семејството, кое мора да биде најмалку Имаат 16 години и имаат CPF и избирачко звање. Пожелно е, оваа личност да биде жена.

Како да го примите комплетот?

За да ја нарачате дигиталната антена, можете да користите два начина: да се јавите на бројот 0800-729-2404 или пристапете до веб-локацијата „Следете го Антенадо“. Апликантот мора да го информира својот социјален идентификациски број (NIS) и некои лични податоци при пополнување на формуларот за нарачка.

Потоа, тој ќе може да избере датум кога комплетот ќе биде испорачан и инсталиран во неговата резиденција. Во закажаниот ден, техничар ќе дојде во вашиот дом за да провери дали новиот уред е навистина неопходен и да ја изврши услугата.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.