Заработете пари патувајќи? Програмата Voa Brasil ќе понуди неколку предности за Бразилците

 Заработете пари патувајќи? Програмата Voa Brasil ќе понуди неколку предности за Бразилците

Michael Johnson

Воа Бразил е нова владина програма создадена за да го олесни купувањето авионски билети за Бразилците. Студентите, пензионерите, пензионерите, државните службеници и луѓето со ниски приходи ќе можат да патуваат со авион, плаќајќи 200 R$ по билет.

Според информациите објавени од министерот за пристаништа и аеродроми, Марсио Франса, програмата треба да започне со работа од август годинава. Според него:

Пристапувањето е доброволно, затоа компанијата не е обврзана да се придржува. На билетот нема владина субвенција. Цената е до 200 R$. Седиштето и рутите ги дефинираат компаниите .”

Исто така според França:

Azul, Gol и Latam веќе се договорија да влезе. Сега, ние сме во процес на разговор со секој од аеродромите за да ни понудат бенефит, бидејќи нема смисла некој да плати 200 BRL за билетот и 60 BRL за таксата за патување .

Исто така види: Стив Возниак, откријте ја траекторијата на ко-основачот на Apple

Воа Бразилската програма ќе им заработи пари на Бразилците

Големата вест сепак е што покрај можноста за патување со авион по прифатлива цена, програмата исто така ќе им овозможи на Бразилците да заработат пари.

Како мерка за олеснување на трошоците за влез во аеродром, идејата е дел од наплатената сума да им се враќа на патниците, во форма на враќање на готовина.

<. 0>Сепак, овие пари ќе бидат ставени на располагање за Бразилцитеучесниците во програмата да ја поминат на аеродромите, консумирајќи производи од околината.

Разбирање на програмата Voa Brasil

Како што веќе беше споменато, програмата Voa Brasil е владина иницијатива федерални чија цел е да ги направи авионските билети достапни за дел од Бразилците по пристапни цени.

Идејата е дека, за време на ниската сезона, кога домашните летови работат со голем број празни седишта, студенти на FIES, јавни службеници а пензионерите можат да патуваат низ целата земја со плаќање само 200 R$ по авио билет.

Покрај ниската цена на билетите, ќе се олесни и плаќањето, со рати до 12 рати. Програмата треба да започне со работа во август и авиокомпаниите како Латам, Гол и Азул веќе гарантираа дека ќе се придржуваат до предложениот бизнис модел.

Исто така види: Трансформирајте го вашиот дом со изобилството на сочното уво на СЛОН: проверете ги најдобрите совети за одгледување

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.