Трали, Маџу и Бокарди: колку заработуваат водичите на новинарството Глобо?

 Трали, Маџу и Бокарди: колку заработуваат водичите на новинарството Глобо?

Michael Johnson

Покрај популарноста, Rede Globo секогаш ги бара најквалификуваните или најталентираните професионалци на пазарот, без разлика дали да работат во своите сапунски опери или во секојдневното телевизиско новинарство. Како најголема бразилска телевизиска станица, барем во однос на публиката, треба да се замисли дека нејзините работници се соодветно платени.

Актерите, особено оние кои добиваат истакнати улоги во сапунските опери што се емитуваат на познатиот Телевизија „прајм-тајм“, примајте плати доста значајни, тоа веќе го знаат сите. Но, што е со водителите на главните телевизиски вести на станицата, колку заработуваат?

Овие новинари се Мају Кутињо, Цезар Трали и Родриго Бокарди, кои заработуваат месечна сума која е меѓу највисоките плати од компанијата. Дознајте повеќе за вредноста на секој од нив подолу.

Колкава е платата на сидрата на Глобо?

Прво, важно е да се нагласи дека професионалците кои ќе бидат спомнати се исклучително квалификувани и компетентни за извршените услуги, така што, и покрај тоа што изгледаат високи и изненадувачки, платите се конзистентни со извршената функција.

Друг важен фактор е што Глобо обично не ги објаснува или јавно не ги открива износите што им се исплаќаат на вработените, дополнително до износот што го добиваат професионалците во новинарството може да варира, земајќи ги предвид факторите како што семандатот и публиката на презентираната програма.

Исто така види: Дали некогаш сте размислувале за садење маслинки? Погледнете како да имате овошно дрво во вашиот дом

Сега, погледнете ги платите на трите главни новинарски водичи во Глобо, според информациите објавени од веб-страницата ТВ Фоко, во растечки редослед:

Исто така види: На задоволство на многумина во категоријата, сега Гари важи за професија

Родриго Бокарди – 100.000 R$

Бокарди е водител на „Bom Dia São Paulo“, една од телевизиските вести претставени наутро и со најголема публика на каналот. Износот од приближно 100.000 R$ месечно можеби е изненадувачки, но сепак е малку далеку од другите плаќања на компанијата.

César Trali – 120.000 R$

Кога ќе биде следниот новинар на нашиот список излезе, Трали го презеде предниот дел на „Jornal Hoje“, откако експоненцијално порасна во радиодифузерот, според информациите од зад сцената. Во моментов се смета дека во иднина ќе го заземе местото на Вилијам Бонер.

Маџу Кутињо – 120 илјади R$

Конечно листата завршува со Мају Кутињо кој си замина од „Jornal Hoje“ да го преземе „Fantástico“, една од програмите со највисока публика на целата станица. Неговата плата е пропорционална на просторот што го зазема и услугата што ја дава.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.