6 професии на кои им требаат професионалци во САД: добри опции за Бразилците

 6 професии на кои им требаат професионалци во САД: добри опции за Бразилците

Michael Johnson

Сонот на многу Бразилци е да живеат во странство. Соединетите Американски Држави можат да бидат едно од најсонуваните места за секој што размислува да го напушти Бразил.

Исто така види: Разберете зошто чувствувате дека вашиот мобилен телефон вибрира иако тоа не е

За никој да не ја напушта земјата без информации и можности за работа, наведовме некои информации за работните места кои бараат професионалци.

Центарот за анализа на статистиката на трудот откри, во август 2022 година, дека постојат професионални области во САД на кои им требаат работници, главно во секторите за угостителство и општи услуги.

Исто така види: Запознајте го претприемачот кој беше одбиен на Shark Tank и се врати!

Тоа вреди да се знае, иако е очигледно, потребен е течен англиски јазик во различни области за луѓето кои сакаат да се преселат во САД и да работат каде било во земјата.

6 професии кои Бразилците можат да ги работат во САД

1. Машина за миење садови

Американската индустрија за општи услуги страда од недостиг на професионалци за работа. Многу луѓе кои ги напуштаат своите земји за да живеат во САД се ангажирани во ресторани, кафетерии и барови, а услугата за миење садови е една од најбараните.

Ова е една од достапните професии што на работникот не му треба бидете во контакт со клиентите.

2. Продавачи

Ова е една од најголемите области во САД. По периодот на пандемијата на Ковид-19, имаше зголемување на претпријатијата низ целата земја и тие почнаа да ангажираат професионалци за продажба. За оваобласт, течно англиски е од суштинско значење поради директен контакт со клиентите.

3. Агенти на аеродромот

И ова е работа за доселеници, но тешко е да се вработи. Агентите на аеродромот се ангажирани од владини компании и конкуренцијата е обично голема.

4. Келнер

Ако сакате да работите како луѓето во американските филмови, ова е професијата, исто така претставува добар начин на работа што го наоѓаат Бразилците. Платата е мала во споредба со другите слободни работни места и потребно е да се биде многу пријателски настроен и да се има течен англиски јазик.

5. Возачи на камиони

Тоа е област која бара квалификувани професионалци таму во САД за транспорт на товари. Побарувачката за возачи на камиони е секогаш многу висока, бидејќи земјата е меѓу најголемите патни мрежи во светот. Неопходно е професионалецот да има американска лиценца за категоријата во која сака да работи.

6. Медицинска сестра дома

Како што многу Бразилци знаат, ова е професијата негувател во Бразил. Во САД, старателите можат да живеат во домот на нивниот клиент. Мора да имате искуство за нега и искуство во лична нега.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.