Колку чини да се формира Академија во Бразил?

 Колку чини да се формира Академија во Бразил?

Michael Johnson

Одредувањето на точната цена за изградба на салата е од клучно значење за успехот на компанијата. Уште повеќе кога ќе го земеме предвид моменталниот економски амбиент за стекнување на соодветно финансирање. Сепак, можете да преземете некои чекори за попрецизно да ги одредите трошоците за членство во теретана.

Постојат два типа на сценарија. Првиот, изградбата на бизнисот во имот под кирија, кој ќе се адаптира. Вториот се состои од изградба на теретана од почеток, во имот што сте го купиле.

Колку чини да се постави теретана?

Трошоците за изградба на теретана во изнајмен простор варираат помеѓу 20.000 и 80.000 американски долари (или повеќе). Општо земено, евтините спортски сали чинат помеѓу 20 и 50.000 долари. Франшизите за теретана чинат помеѓу 100.000 R$ и над 2.000.000 R$. Високите спортски сали може да чинат и над 300.000 R$. Ова може да биде и трошокот за купување комплетна теретана .

Третална сала на сопствен имот

Трошоците за нова зграда, изградена од нула се помеѓу 200 и 500 американски долари (или повеќе) по квадратен метар. Трошоците за обложување на зградата (темел, ѕидови, покрив и основна механика) може да варираат во зависност од регионот. На трошоците влијае и типот на градба на зградата, како што е метална или блок зграда.

Други фактори

Износите зависат од големината на развојот (базен, ниво назавршетоци и архитектонски детали). Ја зема предвид и почетната состојба на просторот и локацијата на салата. Трошоците што ги забележавме погоре претпоставуваат дека имотот ќе има вентилација, климатизација и електрично реновирање.

Трошоците исто така ги земаат предвид основните тавани и осветлувањето, чистите бетонски подови и ѕидовите на периметарот на бањата. Други варијабли кои можат да ги зголемат трошоците. Тие се: рушење на простори и други предмети кои не се во согласност со градежните правила во вашиот регион.

Исто така види: Совршената формула за ориз: науката ја објаснува моќта на ладната и врелата вода

Предмети како што се кабинети, мебел и опрема исто така може да го зголемат буџетот.

Како да се состави теретана?

Често, првиот чекор за да се добие општа идеја за трошоците е да се создаде основен распоред. Треба да содржи општ план кој покажува што да имате во теретана. Од овој основен распоред, можете да одредите груба проценка на потенцијалните трошоци по квадратен метар.

Исто така види: Време за игра: научете како да направите тесто од пченично брашно

Опрема за вежбање

Овој трошок има и широк опсег, во зависност од количината и видот на опремата што посакуваш. Размислете некаде помеѓу 10.000 и 50.000 R$ за целосно опремена комерцијална теретана. Имајте на ум дека често може да добиете попуст ако ја купите користената опрема или како „комплетен пакет“.

Професионалци

Да се ​​има професионален и сертифициран тим е огромна предност. плата одличниот тренер може да се движи од 1.500 до 2.500 R$, во зависност од активноста и регионот.

Лиценци и дозволи

Оваа ставка ќе се разликува во зависност од регионот во кој сакате да работите. Погрижете се да имате деловна дозвола и сите потребни лиценци за усогласеност со здравјето и безбедноста. Трошоците варираат, но имајте на ум дека се потребни соодветни лиценци и дозволи.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.