Можеби ќе имате право на 300 R$ ако не сте го добиле полначот со вашиот iPhone

 Можеби ќе имате право на 300 R$ ако не сте го добиле полначот со вашиот iPhone

Michael Johnson

Имаше проблем со iPhone-ите, особено со моделите од првата генерација 6, 7 и SE што не беа испорачани со нивните полначи. Овој проблем се нарекува Batterygade, што е забавување на процесорите на уредот поради деградација на батеријата.

Овој проблем е поврзан со недостигот на испорака на полначи со уредите, кој повеќе не се испраќа од моделот 12. барајќи посебно купување на додатокот.

Соочени со овие проблеми, Regera нуди 300 R$ за оние кои се соочиле со овој проблем поради преоптоварувањето на батеријата предизвикано од недостатокот на полнач.

Новите уреди на Apple повеќе не доаѓаат со полнач за мобилни телефони, туку само со Lightning USB-C кабел. Оправдувањето што компанијата повеќе не го испраќа додатокот е големото загадување на природата, бидејќи би имало поголемо фрлање на додатокот од страна на потрошувачите.

За оние кои сакаат да поднесат тужба против брендот, Регера нуди две решенија. Една од нив е можноста за поднесување тужба без да се грижите за ништо. Меѓутоа, доколку случајот се добие, задржува 30% од надоместокот.

Но за оние на кои им е потребна итна помош, Regera може да покрие сума од 300 R$ за клиентот, кој ќе поднесе тужба против Apple и нема да мора ништо да и плати на Регера доколку случајот не се добие. Меѓутоа, ако причината е победена, таа ги презема ситевредност.

Ние нудиме нова безбедна форма на приход за потрошувачите, давајќи им слобода да изберат дали да добијат гарантирана пониска вредност сега или да ризикуваат и да добиваат повеќе или ништо во иднина “ , рече извршниот директор на компанијата, Бруно Доло.

Исто така види: Научете како да го отстраните името WhatsApp брзо и лесно

Кој ќе избере да добие 300 R$, се подложува на анализа на документи што може да трае до 48 часа. Важно е да се истакне дека фактурата за производот мора да биде на име на апликантот.

Исто така види: Дали знаете како да откриете дали личноста со која разговарате го зачувала вашиот контакт? Научете сега!

Каков и да е начинот на поднесување барање, ова се чини дека е многу интересна патека, бидејќи нема да ви треба исплатете која било сума, само за да придонесете за компанијата доколку имате поволна одлука на суд.

Надоместокот во овие случаи не е многу висок, но тоа е дополнителна вредност што може да направи разлика во вашиот месец. Исто така, ако треба да го поправите вашиот мобилен телефон или дури и да купите оригинален полнач од брендот, оваа вредност може да придонесе за тоа.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.