Откријте како да купувате над лимитот на картичката Nubank

 Откријте како да купувате над лимитот на картичката Nubank

Michael Johnson

Функцијата пристигна за да ги олесни купувањата кои не се одобрени поради недостаток на лимит на кредитната картичка и е изненадувачка новина за клиентите на дигиталната банка. Покрај тоа што им користи на клиентите, бидејќи нема да се наплаќаат дополнителни трошоци за услугата.

Со цел да го подобри финансискиот живот на своите клиенти, Нубанк пристигна со изненадувачка новина за своите корисници, во случај да биде неопходно да се направи купување над лимитот на кредитната картичка.

Наместо да треба да ослободи повеќе кредит, да резервира лимит на износот на сметката или да мора да го унапреди плаќањето за износот што треба да се ослободи, банката овозможува итна проценка да го ослободи дополнителниот лимит, кој ќе биде пуштен само за таа конкретна ситуација.

Исто така види: Колку чини наградата MegaSena од 90 милиони R$ на штедна книшка? Откријте го!

Новата функција е достапна во апликацијата за дигитална банка, во менито за картички, само кликнете на „Купувања над лимитот “. Така, кога е неопходно да се изврши трансакција што е поголема од тековниот лимит на вашата кредитна картичка, банката може да помогне во ослободувањето на зголемувањето во тој момент.

Функцијата навистина функционира како итен случај кредитна проценка, колку и да е различно името, Нубанк тврди дека единствената разлика е во тоа што не се наплаќаат провизии за услугите, а со тоа е во корист на клиентот кој нема да има потреба да прави дополнителни трошоци со банкарските провизии.

Исто така види: Bolsa do Povo: научете како да проверите дали имате право на корист

Кога ќе се пристапи за новотополитика, тимот на дигитална банка објаснува: „Согласно новата политика, секое купување што е одбиено поради недостаток на кредит ќе биде преоценето и на тој начин, доколку е можно, ќе понудиме дополнителен лимит за таа специфична ситуација да биде одобрено. ”

Според банката, веста се објавува постепено до клиентите.

Имаше шпекулации за напуштање на Нубанк од Бразил, но веста е лажна

Fintech објави дека ќе ја затвори својата програма на ниво 3 BDRs (Brazilian Depositary Receipt)>Во соопштението, дигиталната банка изјави: „Nubank нема да ги затвори своите активности во Бразил. Огласот беше само за да се информира за реструктуирање на програмата BDR. Така, продолжуваме да работиме на поедноставување на финансискиот живот на повеќе од 60 милиони клиенти сè повеќе и повеќе.“

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.