Предавство во брак: Кој изневерува ризикува да изгуби имот?

 Предавство во брак: Кој изневерува ризикува да изгуби имот?

Michael Johnson

Процесот на развод е деликатен момент за двете инволвирани лица, но може да биде уште покомплициран кога еден од двајцата е неверен, а може да биде уште подолг кога е вклучено старателство над детето (ако има) и одвојување на имотот .

Исто така види: Трик за секоја Снежана: направете ги вашите јаболка бели и вкусни подолго време

Напредокот на процесот зависи од неколку фактори кои ја вклучуваат двојката: дали имаат деца, имот и за каков имот се работи. Тоа е момент кој бара внимание за да не се изгубат правата.

Но, на крајот на краиштата, дали предавството во брак генерира губење на имотот или влијае на судската одлука за старателство над детето? Директниот одговор е дека тоа не може да се случи. Сепак, неверството навистина може да генерира други правни проблеми.

Прељубата не предизвика загуба на имот од 2005 година

Пред речиси 10 години, во 2005 година, прељубата престана да биде криминалот во Бразил, и токму поради оваа причина предавството не може да подразбира поделба на стоки и загуби од судска гледна точка.

За бракови или стабилна заедница, во кои режимот на разделување не е определен, законот ќе се применува како што е предвидено за делумно заедништво на имотот, па затоа освоеното од парот во бракот ќе се дели на 50% за секој.

Морална штета и предавство

Дури и ако тоа не се смета за кривично дело од 2005 година, предавството може да достигне, на суд, морална штета. Ова се случува кога има докази декасе случило предавство, а верниот сопружник во одредени моменти се чувствува изложен на понижување. Во овие случаи, неверното лице ќе може да плати компензација.

Детето старателство и алиментација

Доколку има предавство, старателството над детето нема да биде загрозено. Судски, процесот на старателство и алиментација ќе се одвива на нормален начин за да се дефинира со кој од инволвираните старатели ќе бидат децата или дали старателството ќе биде поделено.

Вреди да се спомене дека физичкиот , психолошки и родителски финансии за да се одржи одлуката на судијата.

Исто така види: Аранто: Зелената тајна и нејзините изненадувачки употреби

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.