Потопете се во технологијата: Научете да го користите вашиот водоотпорен телефон со доверба

 Потопете се во технологијата: Научете да го користите вашиот водоотпорен телефон со доверба

Michael Johnson

Паметните телефони, како што веќе сте уморни да знаете, станаа суштински дел од нашите животи, бидејќи можат да не одржуваат информирани, забавувани и, пред сè, поврзани. Сепак, загриженоста за оштетувањето на водата отсекогаш била постојана, на крајот на краиштата, зборуваме за електронски уред.

Како што сите знаат, електрониката и водата обично не се согласуваат многу добро. Но, за среќа, со напредокот на технологијата, се појавија водоотпорни мобилни телефони кои нудат решение за овој проблем, држејќи нè со уредите дури и во базен или под туш.

ИП на сертификатот (Ingress Protection) е стандард што се користи за класификација на отпорноста на електронските уреди на вода и прашина. IP-бројот се состои од два дела: првиот го означува нивото на заштита од цврсти материи, како прашина, и се движи од 0 до 6; вториот зборува за заштита од течности, како што е водата, и варира од 0 до 9.

Исто така види: Лула потпиша 100-годишно кршење на тајноста. разберете што значи

IP и заштита од вода

  • IPx0: нема заштита;
  • IPx1:  заштита од прскање вода;
  • IPx2:  заштита од прскање вода помала од 15 степени од вертикалата;
  • IPx3:  заштита од прскање вода освен ако не е 60 степени од вертикалата ;
  • IPx4:  заштита од прскање на вода од која било насока;
  • IPx5:  заштита од млазови на вода низок притисок, кои доаѓаат од која било насока;
  • IPx6:  заштита од млаз водавода под висок притисок, која доаѓа и од која било насока;
  • IPx7:  заштитена од потопување до 1 метар длабочина;
  • IPx8:  заштитена од долгорочно потопување, до длабочината наведена од производителот , вообичаено 1,5 метри;
  • IPx9: заштита од проектирана вода при висок притисок и висока температура против мобилниот телефон, без оглед на насоката.

Меѓутоа, оваа потврда не покажува дека вие тој треба да излезе таму да плива со мобилниот телефон во џеб или во раце, што служи како едноставен показател дека има отпор, но дека може да има предупредувања.

Поради оваа причина, најдобро е секогаш да бидете внимателни, во зависност од водоотпорноста на уредот само во случај на несреќа.

Исто така види: Бесплатно преземање: научете како да преземате видеа на YouTube без да инсталирате ништо

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.