Владата го објавува календарот PIS/Pasep 2023; Проверете ги датумите

 Владата го објавува календарот PIS/Pasep 2023; Проверете ги датумите

Michael Johnson

Надвор! Сојузната влада го објави новиот календар за исплата на бонусот за плата PIS/Pasep за 2023 година, што се однесува на основната година од 2021 година, но иако календарот е објавен, тој сè уште треба да биде одобрен од Советодавниот совет на Fundo de Amparo ao Trabalhador ( Codefat ) до следниот четврток (15) да стапи на сила.

Почнувајќи од плаќање на 15-ти февруари и завршувајќи на 17-ти јули, Абоно платата е годишна придобивка која многу ја очекуваат работниците кои извршиле платена работа најмалку 30 дена во текот на годината.

Исто така види: Домашно ѓубриво за вашиот меч Сао Хорхе да расте силен и здрав

За да добие бонус од плата PIS/Pasep 2023, покрај 30-те дена одработени во 2021 година, работникот мора да има добиено најмногу две месечни минимални плати во 2021 година и да има податоци од основната година (2021) уредно класифицирани и вметнати, од страна на работодавачот, во RAIS (Годишен список на социјални информации).

Плаќање на PIS 2023

PIS (Програма за социјална интеграција) е наменета за работниците во приватната иницијатива, овозможувајќи подигање готовина од банкоматите на Caixa, дописникот на Caixa Aqui, во продавниците за лотарија и во филијалите на Caixa.

Исто така види: Научете како да привлечете пари и просперитет до 2023 година преку боите
 • Роден во јануари: 02/15
 • роден во февруари: 02/15
 • Родени во март: 03/15
 • родени во април: 03/15
 • родени во мај: 04/17
 • Роден во јуни: 17.04
 • Роден во јули: 15/05
 • роден во август: 15/06
 • роден во септември : 7/15
 • Роден во октомври: 7/15
 • роден во ноември: 7/17
 • Роден во декември: 07/17

Плаќање на Pasep 2023

Pasep е наменет за јавни службеници, а може да се подигне на банкомати и филијали на Банко до Бразил. Проверете ги датумите на плаќање според конечниот NIS број.

 • Уписи што завршуваат на nº 0: 02/15
 • Уписи што завршуваат на nº 1: 03/15
 • Уписи што завршуваат на nº 2: 04/17
 • Уписи што завршуваат на nº 3: 04/17
 • Уписи што завршуваат на nº 4: 05/15
 • Уписи што завршуваат на nº 5: 05.15
 • Уписи завршуваат со бр. 6: 06.15
 • Уписи со краен бр. 7: 06.15
 • Уписи со краен бр 8: 17.07
 • Уписи кои завршуваат на nº 9: 07/17

За да се консултира и да го дознае PIS бројот, работникот може:

 • Контактирајте преку бројот за социјално осигурување – 135
 • Пристапете до веб-страниците: CNIS – Национален регистар на социјални информации -; Caixa Econômica Federal и веб-страницата INSS
 • Преземете ги апликациите: Дигитална работна картичка; FGTS; Caixa Trabalhador и Caixa Tem
 • Контактирајте се преку телефонскиот бројКутија 0800-726-0207

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.