Анател укажува на сигурни модели на ТВ кутија; Наскоро пиратски ресурси ќе бидат блокирани

 Анател укажува на сигурни модели на ТВ кутија; Наскоро пиратски ресурси ќе бидат блокирани

Michael Johnson

Во операција против комуникациската пиратерија, Националната агенција за телекомуникации (Анател) заплени 1,4 милиони ТВ-бокс уреди. Тоа се уреди кои нудат услуги слични на кабловска телевизија, користејќи кражба на податоци за пристап до услугата за која треба да се плати. Наскоро, пиратски сигнали ќе бидат блокирани.

Како начин за борба против овие производи без регулација, Анател најави дека сигналите постепено ќе се блокираат. Од друга страна, Агенцијата соопштува дека не сите уреди користат неправилни ресурси и на пазарот има сигурни брендови.

Pirate TV Box не е доверлив

Пиратскиот TV Box користи интернет за да ги понуди услуга на платформи за стриминг, што ја прави телевизијата паметна опција. Функцијата на интернет работи како декодер за пристап до каналите, со што станува ризик за сите уреди околу вас.

Со оваа функција за декодирање е загрозена безбедноста на луѓето околу вас. До личните податоци може да се пристапи со помош на пиратски ТВ кутија, а прописите на Анател гарантираат дека сите ваши податоци се соодветно заштитени. Односно, на пазарот има опции кои се регулирани од Анател и се бесплатни за користење.

Исто така види: Тетадеваца: запознајте ја оваа егзотична лоза

Анател укажува: Како да се избере вистинската ТВ кутија?

Според Анател, изборот мора да бидат направени од брендови кои веќе сепознати на пазарот. Пред тоа, најдобро е купувањето да го направите на места кои се сигурни и познати. Брендовите Xioami , Amazon , Aquário , Inova , Intelbras и Roku се одобрено од Агенцијата за работа со уредите.

Исто така види: Монетите од Олимпијадата во Рио 2016 година и нивните вредности

Ако сте купиле производ во доверлива продавница и не знаете дали е одобрен, проверете го бројот на уредот што се наоѓа на пакувањето и проверете го на Веб-страница на системот на Мозаик //ctcp.org.br/sistema-mosaico-anatel/ . Ако уредот е пиратски, информациите на страницата ќе бидат празни.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.