Емоџи: знајте го вистинското значење на емотиконите што се насмевнуваат со очила за сонце

 Емоџи: знајте го вистинското значење на емотиконите што се насмевнуваат со очила за сонце

Michael Johnson

Познатите емотикони се користат за симболизирање на нашите изрази и емоции за време на текстуален разговор во апликациите и социјалните мрежи. Според истражувањата, моментално 92% од корисниците на интернет користат емотикони.

Исто така види: Не ги оставајте вашите уреди приклучени цела ноќ пред да го прочитате ова

Зборот „емоџи“ е од јапонско потекло и доаѓа од синдикатот „е“, што на јапонски значи слика и „моџи“, што значи буква.

Тие се поделени по категории и тоа: изрази на лицето, храна, животни, возила, предмети, места и време. Сепак, не секогаш ги знаеме сите нивни значења, а тоа може да не стави во непријатни ситуации, како на пример во случаи на погрешно толкување, предизвикување тепачки и несакани дискусии.

Емоџите „насмеано лице“, на пример, се претставени на различни начини, со различно значење. Оваа фигура ја имаме со веѓи, насмеани очи, со темни очила или дури и со отворена уста.

Репродукција: freepik

Дали го знаете вистинското значење на насмеаните емотикони со очила за сонце?

Емоџито што се насмевнува со очила за сонце претставува насмевка или кул личност и може да се користи во моменти на достигнувања и успех. Од друга страна, има и такви кои го користат ова емоџи за да покажат студенило, иронија, па дури и сарказам.

Исто така види: Комплет за дигитална антена: научете како да нарачате веднаш и останете во тек!

Покрај ова, другите емотикони се многу чести меѓу корисниците. Еден од нив е емоџито со солзи радосници , што значи дека човекот „плаче од смеење“.Во Соединетите Американски Држави, го заменува изразот LOL, („Гласно смеење“) што на португалски значи „гласно се смее“.

Широко се користи и емоџито „насмевка и потење ладно“. Чувството на олеснување го изразува по решавањето на непријатна и комплицирана ситуација.

Многу присутен сомнеж е значењето на рацете заедно „во молитва“. Многумина го користат ова емоџи за да изразат благодарност на друго лице и може да се користи како форма на благодарност, придружувајќи го нашето познато „благодарам“, или дури може да се користи со религиозна природа, како симбол на молитва.

Друга широко користена емотикона е „насмеаното лице со ореол“, што може да претставува сарказам во лицето на обвинението или всушност да претставува невиност.

Со оглед на оваа разновидност на фигури и толкувања, идеално е секогаш да се трудите да го знаете значењето на секое емоџи за да избегнете недоразбирања во виртуелниот свет.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.