Cadastro Único им овозможува на граѓаните пристап до бесплатни автобуски билети

 Cadastro Único им овозможува на граѓаните пристап до бесплатни автобуски билети

Michael Johnson

Како дел од системот за помош за луѓето во ранливи ситуации, Федералната влада ја разви програмата Cadastro Único (CadÚnico), која ги идентификува граѓаните со ниски приходи во ситуации на сиромаштија или екстремна сиромаштија, со цел на овие луѓе да им се доделат некои бенефиции и пристап до социјални програми, како што е Bolsa Família .

Ако регистрираното лице е помеѓу 15 и 29 години, тој ќе има пристап до програмата ID Jovem, која има за цел да размислува за млади луѓе и возрасни од ниски приходи со културен и разновиден поттик. Меѓу поволностите се и картите по половина цена за концерти, театар и кино, покрај можноста за меѓудржавни патувања со попусти.

За да бидете дел од ИД Јовем, потребно е граѓанинот прво да се запише во CadÚnico , запомнете дека, за да се случи ова, треба да бидете во ситуација на ранливост или сиромаштија, со приход по глава на жител до две минимални плати.

Задржување на Регистрацијата секогаш се ажурира во главната програма, системот ID Jovem директно ги доделува сите свои поволности, само регистрирајте се на платформата CadÚnico или во самата апликација ID Jovem. Со презентација на дигиталната картичка се овозможува пристап до половина цена влез за културни настани.

Исто така види: Запознајте го Bitcoin Aid и имајте можност да ги умножите вашите пари!

Ослободување на автобуски билети

Покрај тоа, ID Јовем доделува и бесплатни билети за меѓудржавни патува. Оваа придобивка еизвонредно, бидејќи овозможува поголема пристапност за граѓаните во состојба на ранливост на патувања со висока цена.

За да го направите ова, едноставно аплицирајте во туристичката компанија најмалку три часа однапред. При контакт со компанијата, граѓанинот треба да го побара билетот со лична карта Јовем.

По контактирање на компанијата, билетот мора да се подигне директно во билетарата на автобуската станица, каде што е можно да се набави попуст до 100% во цената на патувањето. Во случај да нема целосно ослободување, попустот може да биде 50% или помалку на патниот билет.

За да пристапите до оваа алатка, запомнете дека мора да сте регистрирани во Cadastro Único и секогаш да ги ажурирате вашите податоци . Регистрацијата е многу едноставна: само однесете ги вашите документи, како што се RG, CPF, работна картичка и доказ за престој, во Референтен центар за социјална помош (CRAS).

Исто така види: Овој тип на багаж е забранет при патувања со автобус; Останете со нас!

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.