Како да се консултирате со Дигиталната работна картичка користејќи само CPF?

 Како да се консултирате со Дигиталната работна картичка користејќи само CPF?

Michael Johnson

Министерството за економија гарантираше, од 2019 година, преку уредба бр. Сепак, постои разлика помеѓу двата документи.

Сè повеќе, бразилските документи се приспособуваат на виртуелни модели и не се разликуваше со работната картичка. Сепак, сè уште постои мала разлика помеѓу дигиталниот модел и физичкиот модел на паричникот: CTPS Digital нема да важи за цели за цивилна идентификација, за разлика од физичката верзија која може да се претстави како идентификација.

Wallet de Trabalho Digital е достапен за iOS и Android уреди.

Како да аплицирате за CTPS Digital и како да го консултирате?

Ако веќе имате регистрирана сметка со Владата ќе биде уште полесно; Ако немате владина сметка, ќе треба да се регистрирате користејќи ги вашите документи и да ги следите информациите дадени на веб-страницата чекор по чекор.

Исто така види: WhatsApp на андроид: Подгответе се за револуција во стилот на iOS!

За да аплицирате за CTPS Digital:

  • Најавете се на вашата сметка на страницата gov.br;
  • Откако сте на платформата, одете на опцијата „Дигитална картичка за вработување“;
  • Потоа, кликнете на „барање“ и на опцијата 'Сакам да се регистрирам';
  • Потоа, пополнете ги податоците што ќе бидат побарани: прво, тие ќе побараат потврда за личните податоци (име намајка, татково име, на пример) и само треба да потврдите; потоа, тие ќе побараат потврда за претходните врски и ќе потврдат што е во согласност;
  • Потоа, можете да ја проверите иконата „Дигитална работна картичка“.

Проверете ја CTPS Digital

Ако сакате да се консултирате и да ги потврдите информациите што се во дигиталното портфолио, можете да ги преземете достапни како „Carteira de Trabalho Digital“ следејќи го чекор по чекор:

Исто така види: Предупредување во кујната: Зошто правењето пуканки во пржење може да биде опасно?
  • Внесете ја апликацијата;
  • Ставете ги вашите CPF и лозинката регистрирани на gov.br;
  • Во табулаторот „договори“, можете да проверите со кои компании имате врски;
  • Можете да ги испратите и деталите за вашиот паричник во картичката „Испрати“;
  • Во табулаторот „поволности“, ќе можете да дознаете на кои поволности имате право.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.