Колку освојува наградата MegaSena од 75 милиони R$ оваа сабота?

 Колку освојува наградата MegaSena од 75 милиони R$ оваа сабота?

Michael Johnson

Caixa Econômica Federal го одржува натпреварот 2391 од Mega-Sena оваа сабота, 17-ти. Без победници во главната заграда во последното извлекување, наградата се акумулираше и се проценува на 75 милиони R$.

Значајната сума им дава простор на обложувачите да сонуваат да постигнат сопствен дом, автомобил на годината , меѓу другите видови достигнувања. Другите луѓе, од друга страна, размислуваат да инвестираат и да ги остават парите во мирување.

Прочитајте повеќе: Мега-сена се акумулира и наградата оди во 75 милиони R$

Но, колку би приносот на наградата од 75 милиони R$ од Mega-Sena на штедната сметка?

Пред да се донесе резултатот, важно е да се разбере како приходите од заштеда се поврзани со две од главните стапки на финансискиот пазар: Селиќ и референтна (TR). Во моментов, приносот на штедните сметки е поставен на 70% од Selic+TR.

Бидејќи TR е на нула повеќе од две години, целиот принос на штедната сметка доаѓа само од 70% од Селиќ. Во овој случај, со стапката на Селик од 4,25%, приносот на заштедите е приближно 2,98% годишно.

Исто така види: Зелена пченка: дознајте за главните придобивки и како да го консумирате ова зрно

Значи, ако коцкар на Мега-Сена ја освои главната награда сам и ја остави запрена во заштеди за една година (12 месеци), на крајот на инвестицијата ќе има салдо од 77.235.000 R$. Од овој вкупен износ, 2.235.000 R$ е еквивалентно на надомест.

Потсетувајќи дека во пресметката не се земени предвид месечните придонеси на сметката, што дополнително може да го зголемиконечен резултат.

Како да се обложите на Мега-Сена?

Мега-Сена ќе го плати милионерскиот џекпот на играчот кој одговара на шесте извлечени броеви. Сепак, можно е да се освојат награди и со усогласување на четири или пет броеви од 60-те овозможени на обложувалницата.

За да се натпреварува за ждрепката, обложувачот мора да означи од 6 до 15 броеви на тикетот или да остави системот ги избира броевите користејќи ја опцијата „Изненадување“. Облозите може да се стават во лотарија низ целата земја или на веб-страницата на лотаријата Caixa.

Исто така види: Екстремна отпорност за фер цена: 3 модели на неуништливи паметни телефони кои чинат помалку од 3.800 R$

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.