Линкс го појаснува правото на откуп во договорот со Стоун

 Линкс го појаснува правото на откуп во договорот со Стоун

Michael Johnson

Linx го појаснува правото на откуп во зделката со Стоун, според известувањето до акционерите испратено на пазарот овој петок (16) утро.

Според документот, тоа е информација поврзана со трошењето на деловната комбинација на Linx и STNE Participações, согласно „Протоколот и оправдувањето за спојување на акции издадени од Linx S.A. од STNE Participações S.A.“, склучен на 2 октомври 2020 година и одобрен на вонредните генерални собранија на Linx и STNE одржани на 17 ноември 2020 година.

„Како одговор на некои прашања направени од инвеститорите до компанијата за износот што го користел STNE за откупување акции од класа А и акции од класа Б издадени од STNE, компанијата го испитувала STNE, која на овој датум информирала дека: (i) цената на емисијата на приоритетните акции од класа А на STNE издадена на 1 јули 2021 година била 33,5229 R$ по акција, а цената на емисијата на приоритетните акции на STNE од класа Б издадена на 1 јули 2021 година беше 4,2511 R$ по акција; и (ii) приоритетните акции на STNE од класа А беа откупени по уплата на бруто износот од R$33,5229 за секоја приоритетна акција од класа А и приоритетни акции од класа Б беа откупени по замена на секоја приоритетна акција STNE од класа Б за 0,0126730 (нула точка нула еден два шест седум три нула) BDRs(Бразилски депозитар) Нивото јас признав дека тргувам на Б3, поддржани од акции од класа А на StoneCo Ltd., со кои се тргува на NASDAQ – Насдак берза, кои беа кредитирани на сметката на акционерите на 30 јуни 2021 година.

Исто така види: Тајните на Антуриум: Сонце, нега и шарм – Сè што треба да знаете

Исто така види: Откријте ги најскапите егзотични овошја во светот

Linx

Исто така, според документот, исто така, се вели дека обезбедувањето на горенаведените информации има за цел да помогне во пресметувањето на сите добивки заработени од инвеститорите како резултат на работењето, кое може да подлежи на инциденцата на данок на доход и други даноци, во согласност со законските и регулаторните правила што се применуваат за секоја категорија инвеститори, а овие инвеститори мора да се консултираат со своите советници за оданочување и да бидат директно одговорни за евентуалното плаќање од потенцијално применливите даноци.

Linx е котирана на бразилската берза (B3) под ознаката LINX3.

Види документ:

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.