Научете како да го следите вашето момче преку WhatsApp

 Научете како да го следите вашето момче преку WhatsApp

Michael Johnson

Постојат неколку начини да знаете кога вашиот партнер е злонамерен, помеѓу разговорите на WhatsApp, дури и начинот на кој го прикажувате вашиот онлајн статус во апликацијата, може да укаже на нешто што ќе ја остави таа болва зад вашето уво. Но, дали знаевте дека е можно да се знае локацијата на личноста преку самата апликација за пораки? АКО не сте знаеле, сега ќе ви кажеме за тоа.

Исто така види: Ова се трите најскапи училишта за студирање во Бразил

Во моментов, многу работи се можни само со паметен телефон во рака, но сите веќе го знаат ова, дури и ако многу е забрането од понапредните технологии или премногу ретроградни со алатките достапни денес, сè уште има многу можности да се потрудите за да го добиете она што го сакате, вклучително и да ја пронајдете локацијата на вашето момче доколку тој одлучи да ве исправи или да залута од дома.

Оваа можност е дадена преку напредокот во технологијата за геолокација, со тоа што во рака е можно да се лоцира личноста, дури и преку хакерски апликации, но овде ќе ви кажеме како можете да го направите тоа користејќи ги само алатките што ги нуди WhatsApp.

Исто така види: Дури ни ChatGPT не сфати како што треба; проверете ја математичката задача што дури и вештачката интелигенција не можеше да ја реши!

Иако на почетокот изгледа невозможно, само треба да разменувате пораки со вашиот контакт за да имате пристап до информациите за неговата локација. Првиот чекор за да можете да ја извршите оваа функција е да имате пристап до интернет, очигледно ви треба конекција за да ја испратите пораката.Следно, сигналот за вашата локација мора да биде активиран, проверете дали вашиот GPS е овозможен и неговата употреба на WhatsApp е дозволена.

Со завршените чекори, постојат некои можности, можете да побарате од контактот да ја испрати вашата локација преку разговор , постојат неколку начини и апликацијата нуди испраќање локација во реално време од 15 минути, 1 час и 8 часа. Со активирана оваа функција и информации, ќе може да се има пристап до телефонот на личноста се додека има сигнал, но она што ќе ви кажам следно е како да следите само преку WhatsApp.

Функциите промените според уредот што го имате , тоа се должи на оперативниот систем одговорен за паметниот телефон, во овој случај примената на оваа техника варира од Android до iOS.

За телефони со Android: пристапете до разговорот WhatsApp со кого сакате да споделите; допрете ја иконата за спојување хартија и потоа „Локација“; изберете „Локација во реално време“; изберете го времето и потоа кликнете на стрелката за испраќање, можете да додадете и коментар.

Сега лицето треба да кликне на пораката што сте ја испратиле и да прифати дека локацијата е споделена, на овој начин ќе има размена на локацијата на пораките помеѓу вас.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.