Дали вреди да се побара My Renner Card? Проверете ги главните придобивки и надоместоците што се наплаќаат

 Дали вреди да се побара My Renner Card? Проверете ги главните придобивки и надоместоците што се наплаќаат

Michael Johnson

Renner е една од најпознатите стоковни куќи во Бразил и, како и другите продавници во сегментот, има своја кредитна картичка. Мојата Renner картичка е меѓународна, има бесконтактна технологија и неколку други придобивки.

Кредитната опција е достапна во две знаменца, а изборот е на клиентот, кој може да биде Mastercard или Visa. Годишниот надомест се наплатува на месечни рати од 9,90 R$. Сепак, потребно е само да се плати таксата доколку картичката се користи во други установи освен во Лојас Ренер. Така, ако поволноста се користи само за купувања во Renner, потрошувачот е ослободен од оваа такса.

Ограничувањето на Meu Cartão Renner е единствено, како за сопствените продавници на синџирот, така и за другите бизниси. Така, во зависност од употребата на потрошувачите, кредитниот резултат има тенденција да се зголемува, олеснувајќи го пристапот до други картички. Покрај тоа, корисниците сè уште ја имаат опцијата за брзо повлекување, во која клиентот може да побара кредит директно на нивната тековна сметка.

Исто така види: 10 најдобри емисии за политика на Нетфликс

Трансакциите со картички се следат дигитално. Преку апликација, потрошувачот има пристап до трошоци, детали за фактура, лимит, па дури и купувања направени преку кредитни картички.

Lojas Renner нуди посебни поволности за клиентите кои имаат картички, на пример: опција за плаќање само 60 дена по купувањето,покрај можноста за рати без камата. Овие предности може да се искористат и во е-трговијата на компанијата .

Покрај овие предности, корисниците наоѓаат и други бенефиции, како што се:

  • Повеќе опции за плаќање, како во Lojas Renner, така и во ланецот Camicado (бројот на рати се пресметува според набавната цена);
  • Контрола на сите трансакции директно во апликацијата, избегнувајќи редици и бирократија;
  • Можност за генерирање до четири дополнителни картички;
  • Клиентот може да ја ангажира услугата „Болса Сегура“;
  • Програма за бодови „Vai de Visa“ или „Mastercard Surprise“, во зависност од изборот на корисникот;
  • Меѓународна картичка.

Сепак, што се однесува до таксите, Meu Cartão Renner можеби не е толку поволен. Револвинг кредитната стапка на поволноста е 14,90% месечно, што се смета за високо во споредба со другите опции на пазарот. Дополнително, при повлекување со помош на картичката, потрошувачот мора да плати износ од 14,90 R$.

За да аплицира, клиентот треба лично да оди во Лојас Ренер, сè уште нема начин да го заврши процесот онлајн. Ако веќе сте го побарале и сакате да го одблокирате, само јавете се во Центарот за повици на 3004-5060 (главни градови и метрополитенски региони) или 0800 073 6637 (други локации).

Исто така види: Itaucard Blue Card нуди почетна граница од 2500 R$; Проверете повеќе придобивки

Ова е валидна кредитна опцијаособено ако потрошувачот има навика да прави многу купувања во Лојаш Ренер. Ако тоа не е случај, можеби не е најдобрата алтернатива, бидејќи има високи давачки.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.