Ова се 100-те најпопуларни женски имиња за 2022 година: дали е твоето на списокот?

 Ова се 100-те најпопуларни женски имиња за 2022 година: дали е твоето на списокот?

Michael Johnson

Секоја година некои имиња за бебиња се издвојуваат по нивната популарност! Во 2022 година не беше поинаква. Проверете кои се овие имиња, пишува порталот Babycenter.

Четири години по ред името Хелена го зазема првото место. Лора и Алис следат на втората и третата позиција.

Исто така види: Киви: откријте 7 ВЕЛИЧЕНИ придобивки од ова горчливо и хранливо овошје

Топ 10 женски имиња кои најмногу се појавуваат во последните години

 • Хелена : грчко потекло. Тоа значи светлечкиот, „светлечкиот“;
 • Алиса : германско потекло. Тоа значи „со благородна квалитет“, „со благородно потекло“;
 • Лаура : од латинско потекло. Тоа значи „ловоров дрво“, „победнички“, „победнички“;
 • Марија Алиса : од хебрејско и германско потекло. Тоа значи „суверена дама од благородна лоза“;
 • Валентина : со латинско потекло. Тоа значи „храбра“, „силна“, „енергична“;
 • Heloísa : од германско потекло. Тоа значи „здраво“, „здраво широко“; „славен борец“, „познат воин“, „познат во војна“;
 • Марија Клара : од хебрејско и санскритско потекло. Тоа значи „здраво“, „здраво широко“; „славен борец“, „познат воин“, „познат во војна“;
 • Марија Сецилија : од хебрејско и латинско потекло. Тоа значи „слепа суверена дама“;
 • Марија Јулија : од хебрејско и латинско потекло. Тоа значи „млада суверена дама“;
 • Софија : со грчко потекло. Тоа значи „мудрост“, „божествена мудрост“.

100 имињанајпопуларните женски имиња во 2022 година

Подолу погледнете ја целосната листа на најчесто користени женски имиња во 2022 година.

Исто така види: Дали знаете тамарило? Научете како да го одгледувате овој арбореален домат!
 • Хелена
 • Алис
 • Лаура
 • Мануела
 • Софија
 • Изабела
 • Луиза
 • Хелоиса
 • Сесилија
 • Мајте
 • Елоа
 • Елиса
 • Лиз
 • Џулија
 • Марија Луиза
 • Валентина
 • Марија Алис
 • Ливија
 • Антонела
 • Лорена
 • Ајла
 • Изис
 • Марија Јулија
 • Маја
 • Марија Клара
 • Естер
 • Џована
 • Лара
 • Сара
 • Беатриз
 • Аурора
 • Маријана
 • Марија Сесилија
 • Оливија
 • Марија Хелена
 • Изадора
 • Луна
 • Катарина
 • Мелиса
 • Марија Едуарда
 • Лавинија
 • Агата
 • Емануели
 • Марија
 • Алисија
 • Ребека
 • Ана Клара
 • Јасмин
 • Клара
 • Марина
 • Ана Јулија
 • Ана Луиза
 • Изабели
 • Ана Лаура
 • Рафаела
 • Ана Лиз
 • Стела
 • Габриела
 • Победа
 • Алана
 • Мирела
 • Милена
 • Бела
 • Ана
 • Никол
 • <7 7> Емили
 • Марија Виторија
 • Марија
 • Кларис
 • Летиша
 • Лејс
 • Марија Лиз
 • Бјанка
 • Мелина
 • Џејд
 • Ана Беатрис
 • Марија Фернанда
 • Бетина
 • Марија Валентина
 • Марија Лора
 • Хелоис
 • Марија Исис
 • Зое
 • Луиз
 • Малу
 • Мелинда
 • Ана Сесилија
 • Ана Ливија
 • Ана Виторија
 • Марија Хелоиза
 • Клои
 • Марија Флор
 • Пиетра
 • Бисер
 • Ана Софија
 • МаријаЕлиса
 • Габриели
 • Лариса
 • Марија Елоа
 • Едуарда

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.