Порто (PSSA3) и Oncoclínicas (ONCO3) го заклучуваат создавањето на заедничкото вложување

 Порто (PSSA3) и Oncoclínicas (ONCO3) го заклучуваат создавањето на заедничкото вложување

Michael Johnson

Порто (PSSA3) информираше дека нејзината подружница Porto Serviços и OncoClínicas (ONCO3) го заклучиле затворањето на операцијата што резултира со создавање на заедничко вложување на медицински онколошки услуги.

Во јавен документ, тие објави дека капиталот на новата компанија ќе го поседуваат Porto Serviços и Centro Paulista de Oncologia (CPO), компанија контролирана од Oncoclínicas, во сооднос од 60% за CPO и 40% за Porto Serviços.

Исто така види: Долу плоштадот! Ова е рангирањето на НАЈЛОШИТЕ пива во светот!

Вреди да се запамети дека едното е економско здружение (комерцијален договор) помеѓу две или повеќе компании, од исти или различни гранки, кои одлучуваат да ги здружат своите ресурси за извршување на одредена задача, за време на одредена и, според тоа, ограничена период.

Самата стратегија обично е поврзана со нов проект или друга комерцијална активност, а JV се извршуваат за различни цели, како што се: логистичка, индустриска, технолошка, комерцијална, меѓу другото.

Во повеќето случаи стратегијата се усвојува за да се забрза деловната експанзија, бидејќи со здружување на нивните ресурси, компаниите имаат пристап до оскудни вештини и дури можат да навлезат на нови пазари.

Porto (PSSA3) и Santander

На 5 јуни 2023 година, платформата Auto Compara на Santander потпиша комерцијално партнерство со Porto Seguro за да започне да ги нуди, од овој месец, сите опции за заштита за автомобилите и мотоциклите на Santander.осигурителна компанија.

Азул Сегурос, кој исто така е дел од групацијата Порто, наскоро треба да почне да се нуди. Со тоа, на полицата на дигиталното брокерство ќе има десет осигурителни компании: Allianz, Aliro, Azul, HDI, Liberty, Mapfre, Porto Seguro, Sompo, Tokio Marine и Цирих.

Itau веќе има дел од 42,93% во ПСИУПАР, кој пак има 70,82% удел во Порто Сегуро. Осигурителната компанија е контролирана од семејството Гарфинкел.

Исто така види: Дали сте член на кралското семејство? Откријте дали вашето презиме е на списокот!

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.