За кои држави во Бразил е достапна нова дигитална апликација RG?

 За кои држави во Бразил е достапна нова дигитална апликација RG?

Michael Johnson

На почетокот на оваа година беше најавен нов модел RG, преку Уредба бр. 10.977/2022. Сепак, дури и со добрата вест која е во сила од август, дигиталната верзија нема да се најде во сите држави на Бразил, барем засега.

ЦИН (Националната лична карта) исто така се преформулира, со цел да се подобри безбедноста на Бразилците. RG (Генералниот регистар) ќе биде унифициран со CPF (Регистрација на индивидуални даночни обврзници) во новата верзија, тоа се случи преку владина мерка за спречување на измами во земјата, бидејќи би било можно да се стекне RG за секоја држава. Државните секретаријати за јавна безбедност ќе бидат одговорни за издавање на новите документи.

Сега, дигиталната верзија на документот го украде центарот на вниманието кај Бразилците. Претходно, RG се нудеше само во физичка верзија, но сега дигиталната верзија може да се користи во само неколку држави. Други документи, како што е CNH (Националната возачка дозвола), па дури и титулата за гласање, се нудат дигитално со години.

Фото: Reproduction/Google Play Store

Исто така види: Оваа монета вреди МИЛИОНИ и можеби имате зачувано; проверете го моделот

Што имаат државите дигиталната верзија на RG?

Рио де Жанеиро, Сао Паоло, Пара, Гојас, Параиба, Алагоас и Федералниот округ веќе обезбедуваат пристап до RG преку мобилен телефон.

RG преку мобилен телефон

Прво, треба да проверите дали државата во која живеете го нуди Digital RG.Ако вашата држава е веќе објавена, апликацијата ќе биде достапна за системите Android и iOS, само напишете „Дигитален идентитет“ до иницијалите на вашата држава. Откако ќе го направите ова, ќе биде можно да се скенира документот RG (внатрешниот дел на документот), а потоа апликацијата ќе побара препознавање на лицето за да го потврди вашиот идентитет.

Исто така види: Зошто веганите избегнуваат смокви? Мистеријата зад забранетото „овошје“

Нова RG

Некои информации што ќе се појават на новиот RG:

 • Агенција за издавање
 • Федерација каде што е издаден документот
 • Целосно име, припадност, националност, место, датум на раѓање и секс
 • РГ број
 • Фотографија во 3×4 cm
 • Потпис на држачот
 • Отпечаток од десниот палец
 • Датум важност, датум на издавање документ и локација
 • Бар-код во QR-код
 • Потпис на менаџерот на агенцијата што ја издава
 • Регистарски број на раѓање или брак

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.