Сакате да победите во MegaSena? Овие стратегии ќе ви дадат повеќе шанси

 Сакате да победите во MegaSena? Овие стратегии ќе ви дадат повеќе шанси

Michael Johnson

Сите сонувале да станат милионери, а за тоа многумина играат во Мега-Сена за да се обидат да го остварат овој сон. Изгледа нешто многу далечно, но секогаш има победник, а еден ден тоа би можело да бидеш ти!

Повеќето луѓе сепак играат лотарија, додека други играат врз основа на суеверија, математички пресметки и веројатности да се обидат за награда.

Исто така види: Здроби: Каде си? Откријте ја мистериозната судбина на саканата сода

Но, дали знаевте дека постојат некои стратегии кои навистина можат да ги зголемат вашите шанси да бидете победник? Користејќи ги оние кои имаат докажана ефикасност, можеби ќе имате поголеми шанси да ја освоите Мега-Сена, а ние ги донесовме овде за вас. Проверете:

Не играјте вертикално

Докажано е дека е многу ретко да се добијат броеви кои се појавуваат на иста вертикална линија, па кога играте, избегнувајте да го избирате тој начин.

Не избирајте броеви што завршуваат на 0 и 9

Броевите што завршуваат на цифрите 0 и 9 завршуваат поретко да се цртаат, затоа избегнувајте комбинации како 19, 29, 39 или 10, 20 и 30.

Исто така види: Дрво Питанга: научете како да го засадите и уживајте во благодетите на плодот

Бидете упорни

Изберете низа од броеви и секогаш играјте ја, доста често. Имате многу поголеми шанси да го направите правилно ако не ги менувате десетките постојано. Можеби еден ден среќата ќе биде на ваша страна и, со инсистирање, ќе победите.

Балансирајте ги непарните и парните броеви

Повеќе од 80% од извлекувањата покажуваат рамнотежа помеѓу непарните и парните броеви , па затоа, добро е да изберете десетици присутниоваа варијација.

Избегнувајте секвенци

Секогаш давајте предност на повеќе распоредени броеви, бидејќи е многу потешко за влечењата да се претстават секвенцијални броеви. Изборот на броеви во низа значително ги намалува вашите шанси за победа.

Дистрибуирајте ги вашите броеви

Одличен совет е да ја поделите картичката на четири дела и да изберете број од секој од нив, бидејќи на тој начин ќе направи добра дистрибуција и не избира сè премногу блиску. Општо земено, броевите од истиот квадрант не се извлекуваат.

Изберете повеќе броеви

Лотаријата дозволува да се додадат повеќе броеви во вашата игра, доколку платите дополнителен износ. Колку повеќе броеви играте, толку повеќе шанси имате да го направите правилно. Значи, користењето на оваа стратегија значително ги зголемува вашите шанси.

Sweep pool

Ако не ви пречи да го споделите наградниот фонд, правењето базен со пријателите е добар начин да ги зголемите вашите шанси. Игрите до 12 десетици се со поголема веројатност да бидат извлечени, па навистина вреди да се обложувате на тој начин.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.