Вреди да се провери: Дали ги исполнувате условите за помошта за млад Бразил

 Вреди да се провери: Дали ги исполнувате условите за помошта за млад Бразил

Michael Johnson

Важни вести за тинејџерите и децата кои имаат регистрација CadÚnico : следува добра сума на дополнителни пари! Според информациите објавени од Федералната влада, оваа група има право да прима износи од Auxílio Jovem Brasil .

А за оние кои никогаш не слушнале за гореспоменатата програма, тоа е филијала на познатиот како Auxílio Brasil, кој вообичаено доделува парични награди за млади луѓе кои имаат добри резултати во спортот и на училиште.

Иницијативата има за цел да ги поттикне напорите на учениците запишани во јавните образовни институции кои се дел од семејните групи кои веќе ја добиваат бразилската помош. Дополнително, бонусот може да достигне годишни бројки до 1.000 R$.

Како функционира оваа владина иницијатива?

За да ги добиете дополнителните суми наменети за размислување за деца и адолесценти, семејствата корисници треба да ги одржуваат податоците за нивната регистрација секогаш ажурирани во рамките на системот CadÚnico.

Затоа, не е неопходно да се направи посебна регистрација и ако детето на апликантот е доделено во образовни или спортски настани, тој ќе ги добие сумите без поголема бирократија или потреба од докажување.

Меѓутоа, доколку тоа не се случи, градското собрание може да го побара овој бонус. Вреди да се спомене дека сегашните правила беа дефинирани од Министерството заДржавјанство во Министерството за образование.

Ајде да видиме во кои модалитети е можно да се учествува, имајќи предвид дека, за да го добие, семејството мора да биде запишано во Auxílio Brasil.

Исто така види: Зошто согорувањето на ловоровите лисја е популарно

Стипендија за помлада научна иницијација

Оваа награда е наменета за млади луѓе кои добиваат истакнати позиции на академски и научни натпревари што се одржуваат на национално ниво. Така, замислениот ученик ќе добива 12 месечни рати од 100 R$, покрај една рата од 1.000 R$ по семејство.

School Sport Aid

Оваа помош е направена за млади 12 до 17, чие семејство, за ученици на возраст од 12 до 17 години, кои се истакнуваат во националните училишни игри и успеваат да стигнат до првите места во модалитетите во кои се натпреваруваат.

Во овој случај, тие се во сите , се плаќаат 12 рати од 100 BRL месечно, како и само една рата со малку повисока бројка од 1.000 BRL по семејна група која е учесник во Auxílio Brasil.

Auxílio Criança Cidadã

Овој модалитет има за цел да им овозможи на децата да имаат пристап до дневни центри кои обезбедуваат рано детско образование, и со полно и со скратено работно време. Затоа, на образовните институции им се плаќа износ од 200 R$ месечно, доколку студентот е запишан вонредно, и 300 R$ со полно работно време.

Помош за урбано продуктивно вклучување

СемејстваОние кои можат да докажат формален договор за вработување добиваат 200 R$ месечно, а исплатите се ограничени на едно лице по група, односно само на еден член ќе му бидат доделени парите.

Исто така види: Научете како да готвите торта во шпорет под притисок!

Помош за рурално продуктивно вклучување

Конечно, овие пари се наменети за луѓето кои работат со семејно земјоделство и зависат од земјата за егзистенција. Како и во алтернативата веднаш погоре, само еден корисник во домаќинството може да ја добие, а износот е 200 R$ месечно.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.