Ако имате корист од Болса Фамилија и живеете сами, бидете свесни за новата регулатива

 Ако имате корист од Болса Фамилија и живеете сами, бидете свесни за новата регулатива

Michael Johnson

Со враќањето на социјалната програма Bolsa Família со нова структура, корисниците треба да внимаваат на промените, особено оние кои живеат сами.

Враќањето на социјалната програма отсекогаш бил приоритет за актуелниот претседател Луис Инасио Лула да Силва (ПТ), кој, по неговиот реизбор, веќе почнал да ја реструктуира програмата.

Но, покрај враќањето на програмата, претседателот, исто така, го реструктуираше, за да им користи на оние на кои им е најпотребно и исто така да спречи измама.

Официјалното враќање на Болса Фамилија се случи во март и основната вредност на придобивката беше поставена на 600 R$.

<0 0>Не само тоа, старите правила на програмата се повторно на сила, како што е потребата од посетување на училиште за децата и ажурираниот распоред за вакцинација.

Дополнителните износи се наменети за семејства со деца под 6 години години, во износ од 150 R$ по малолетник; семејства со бремени жени или млади луѓе до 18 години, вредноста е 50 R$ реали по трудница или млад човек.

Првично, само дополнителната сума што се однесува на децата во раното детство се распределува заедно со ратите. Останатите две дополнителни треба да почнат да се дистрибуираат од месец јуни.

Исто така види: Chocolate Twix крие порака во своето пакување; види кој

Внимание семејства од едно лице

Не сите корисници кои моментално ја добиваат Болса Фамилија ќе продолжат да ја добивааткорист. Тоа е така затоа што е констатирано дека многу граѓани нередовно ја добиваат бенефицијата. Поради ова, неколку семејства на кои им е потребна помош се на листа на чекање.

На овој начин, Сојузната влада прави чешел со фини заби на корисниците на програмата, за да ги исклучи оние што примаат бенефицијата нередовно .

Она што ги засега луѓето кои живеат сами, е тоа што неколку граѓани кои живеат со своите семејства се регистрираат како „ унилични “, со што е можно да се добијат два бенефиции. Што се смета за измама.

Исто така види: Запознајте го бујниот капучин и направете ја вашата околина пошармантна

За да продолжите да ја добивате бенефицијата без никакви проблеми, потребно е да ги ажурирате вашите податоци со Единствениот регистар ( CadÚnico ), за да информирате дали живеете со вашето семејство и вклучете ги вашите зависни лица.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.