Помош за претприемач: проверете ја листата на одобрени кандидати за да добиете 500 R$!

 Помош за претприемач: проверете ја листата на одобрени кандидати за да добиете 500 R$!

Michael Johnson

Градот Манаус, главен град на Амазонас, сакајќи да им помогне на сопствениците на мали бизниси финансиски погодени од економската криза, ја создаде Entrepreneurial Aid. Износ од 500 R$ ќе им биде предаден на претприемачите.

Во оваа смисла, ресурсите користени во Претприемничката помош од 500 R$ беа добиени преку Општинскиот фонд за претприемништво и иновации (Fumipeq) и тело одговорно за администрирање на придобивките ќе биде Општинското одделение за труд, претприемништво и иновации (Семтепи).

Програмата прими околу 6.500 апликации. Во процесот на анализа беа земени предвид следните критериуми:

Исто така види: Безбедноста на Pix се тестира со инвазијата на вирусот Brasdex
  • Бидете активни и имате ажурирана евиденција во популарните галерии и места управувани од Градското собрание на Манаус
  • Немате формална работа
  • Не добивате бенефиции за социјално осигурување или помош
  • Немате потврда за смрт во базите на податоци на федералните, државните или општинските власти
  • Не сте осудени за кривично дело против јавната администрација
  • Не отслужување казна во затворен режим
  • Не добивате осигурување за невработеност
  • Не сте корисник на програмата Bolsa Família (PBF)
  • Имате 18 години години или повеќе
  • Да се ​​биде жител на општина Манаус

По истрагата, на три илјади лица им било одобрено да ја добијат оваа помош. За жал, веќе не е можно акопријавете се за да го добиете, бидејќи регистрацијата беше затворена во септември. На овој начин депозитите на оваа помош ќе се случат овој октомври.

Каде да се консултира одобрениот список?

Луѓето кои се заинтересирани да знаат дали се прифатени или не да ја добијат бенефицијата, може да се консултираат со списокот објавен од Градското собрание на Манаус.

Како ќе се вршат плаќањата?

Воспоставено е партнерство со Caixa Econômica Federal за да може плаќањата да се вршат преку банката. На овој начин, лицата без пристап до банкарската сметка ќе бидат известени како да пристапат до дигиталната социјална штедна сметка, преку пристап преку апликацијата Caixa Tem. Прогнозата е исплатата на единечната рата да се изврши на 20 октомври.

Исто така види: Забележавте виолетово знаме на плажа? Знајте што треба да направите во овој случај

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.