Следете без напор: Дознајте како да лоцирате некого преку мобилен телефон!

 Следете без напор: Дознајте како да лоцирате некого преку мобилен телефон!

Michael Johnson

Смартфонот обезбедува универзум на можности. Со него, можеме да закажеме мноштво задачи за да избегнеме заборавање, да вршиме пресметки, да испраќаме пораки и многу повеќе. Затоа, многу е вообичаено да се гледаат се повеќе луѓе во нивните светови со нивните мобилни телефони.

Сепак, дали знаевте дека преку овој моќен уред можете да ги следите и луѓето? Тоа е точно. Паметниот телефон е толку корисна алатка што дури и откривањето каде се другите луѓе може да се дознае со овој уред кој стана целосно клучен во животот на општеството.

Затоа, продолжете да читате за да дознаете како да ги следите другите луѓе преку паметен телефон.

Фотографија: GaudiLab – Shutterstock / Reproduction

Исто така види: Цреша: научете како да засадите цреша во саксија и како да го консумирате ова вкусно овошје

WhatsApp

Оние кои користат WhatsApp можат реално да ја следат локацијата на кој било уред корисник на време. Меѓутоа, за да се случи ова, лицето за кое станува збор треба доброволно да ја сподели својата локација.

Оваа функција има ограничено времетраење, но може да се обнови откако ќе истече и може да се користи и во индивидуални разговори и во групи .

App Buscar (само за iPhone)

Ова е апликација создадена од Apple со цел да им помогне на оние кои треба да ги лоцираат пријателите и семејството. За апликацијата да работи, лицето мора претходно да ја споделило својата локација. Понатаму,сè уште е можно да се следат уредите поврзани на iCloud преку оваа апликација.

Исто така види: 2023 година може да има 14 слободни денови: Проверете кој ќе биде следниот национален празник

Uber и 99

Апликациите за мобилност, како што се Uber и 99, исто така обезбедуваат функција за споделување локацијата во реално време. Оваа опција му овозможува на корисникот да ја сподели маршрутата на патувањето, дозволувајќи му на друг контакт далечински да ја следи целата рута.

Ова е одлична идеја, бидејќи покрај следењето, пренесува поголема безбедност на корисникот кој е на пат

Прашајте ја личноста

Иако овој совет е многу очигледен, тоа е нешто што може многу да ви помогне. Еден начин да ја споделите вашата локација е преку Google Maps, апликација специјализирана за геолокација на места и луѓе. Можно е да се испрати локацијата на поаѓање преку апликации како што се WhatsApp, Twitter и други социјални мрежи.

Најди го мојот уред (само Android)

Корисниците на уредот Корисниците на Android можат искористете ја функцијата „Најди го мојот уред“ за да лоцирате друг мобилен телефон со истиот оперативен систем.

Покрај тоа, оваа алатка е корисна за наоѓање уред во случаи на грабеж, грабеж или загуба. Слично е и со функцијата „Search“ на iPhone, па затоа е многу интересно да се има на мобилен.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.