Сметките од 50 R$ можат да вредат и до 4.000 R$

 Сметките од 50 R$ можат да вредат и до 4.000 R$

Michael Johnson

Собирачите на реликвии, како што се банкноти и монети, секогаш бараат нови предмети за да ги додадат во нивните колекции, а бидејќи бразилската валута има многу историја и неколку специјални верзии, овие луѓе обично ја бараат. Некои верзии вредат дури и многу пари.

Исто така види: Дефинитивно сте виделе пар патики како висат на уличните жици, но што значи тоа?

Постои банкнота од 50 R$ – и не е онаа со фразата „Deus Be Praised“ – што е доста вредно. Белешката датира од 1994 година, кога беше создаден проект за згаснување на фразата од религиозна природа, бидејќи земјата е секуларна држава. Тогаш првите изданија на банкнотата беа испечатени без фразата.

Исто така види: Разбудете го градинарот: Ефикасно ослободете ги сукулентите од штетниците!

Меѓутоа, набргу потоа, Рубенс Рикуперо, кој беше министер за финансии во тоа време, нареди фразата повторно да се испечати на банкнотите. Ова доведе до многу ниска циркулација на овие банкноти, што ги прави многу ретки, уште повеќе денес, речиси 30 години откако беа дистрибуирани низ целата земја, во моментов вредни до 4.000 R$.

Друга банкнота што може да во вредност од 4.000 BRL е оној со потписот на Рикуперо. Тој беше министер за финансии само 5 месеци, така што банкнотите од 50 R$ што го носат неговото име се малку во споредба со оние на другите министри. Истото се случи и со белешките потпишани од Персио Арида, кој исто така кратко време остана на функцијата, со само 400.000 белешки со неговото име. Ова е исто така ретка белешка.

Ако чувате стари белешки, вреди да се погледне дали некоја од нив ги има овиекарактеристики. Ако за среќа го имате и го сакате, посетете ја веб-страницата на аукциската куќа Brasil Moedas Leilões и регистрирајте го вашето гласачко ливче за евалуација. Или, ако сакате, Tenor & засилувач; Со ваков вид на продажба работи и Pellizzari.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.