Дознајте како да престанете да примате повици за телемаркетинг сега

 Дознајте како да престанете да примате повици за телемаркетинг сега

Michael Johnson

Ако сте еден од многуте луѓе кои секојдневно страдаат од несакани повици на вашиот мобилен телефон, кои ѕвонат безброј пати во текот на денот, а често дури и ноќе, надвор од работното време, наведовме неколку опции за да се ослободите од овој тип на непријатност еднаш засекогаш.

Видете исто така: Anatel го прекинува бесплатниот повик до 3 секунди

Повиците се појавуваат на различни броеви , и кога ќе одговорите, електронски глас автоматски почнува да нуди несакани промоции и информации. Дали се случува и некои броеви, обично од други држави, да се јават и кога ќе одговорите, веднаш потоа да ја спуштат?

Овој вишок на повици за телемаркетинг и чудни броеви може да одземе сечие трпение. Обично, првото нешто што се обидуваме да направиме е да ги блокираме овие броеви со пристап до телефонскиот именик. Но, ова, всушност, ретко го решава проблемот.

Новите броеви со текот на времето повторно го прават несаканиот контакт. Размислувајќи за тоа, подолу составивме неколку совети како да го решите овој проблем еднаш засекогаш без да излезете од дома! Проверете.

Исто така види: WhatsApp: 3 скриени функции кои ќе го револуционизираат вашето искуство!

Контактирајте со вашиот телефонски оператор

Запишете ги сите броеви и времиња на повиците што сакате да престанете да ги примате и контактирајте со вашиот оператор. Кога го остварувате повикот, не заборавајте да го запишете сервисниот протокол за следење во иднинаво претставката кај народниот правобранител на компанијата.

Побарајте го Анател

Националната агенција за телекомуникации на својата веб-страница има канал за отворање процес на жалби, конкретно за ситуации како што е опишан. Агенцијата формално посредува со вашиот телефонски оператор за да се реши проблемот и доделува период до 10 работни дена за решението.

Исто така види: Иднината на кредитните картички: Изненадувачки увид во она што претстои!

Побарајте ги вашите права на потрошувачите

Вие, како потрошувач, имате права во врска со публицитетот и рекламирањето. За да пријавите ваков вид злоупотреба, можете да поднесете формална жалба преку веб-страницата Consumidor.gov.br.

Не ме вознемирувајте

Не вознемирувајте ме “ е платформа каде по кратка регистрација ги блокирате сите компании со кои не сакате да контактираат. Во рамките на страницата можете да ги изберете само оние што ги сакате или да ги изберете сите компании. Дознајте повеќе на //www.naomeperturbe.com.br/

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.