На задоволство на многумина во категоријата, сега Гари важи за професија

 На задоволство на многумина во категоријата, сега Гари важи за професија

Michael Johnson

чистачите , занимање кое со децении беше синоним за „невработеност“, сега ќе биде препознаено како професија. По одобрувањето од Сенатот, нацрт-законот, кој регулираше, воспостави некои општи услови за работа.

Видете исто така: Бразил има позната професија метаверс која плаќа повеќе од 13.000 R$

Исто така види: Real Digital: програмскиот пилот им овозможува на банките да ги замрзнат корисничките сметки

Како резултат на тоа, дефинирани се позиции како што се собирање отпад, средство за чистење и зачувување на јавни површини, како и гарантирање дека активностите по можност треба да ги спроведуваат работници кои имаат завршено основно училиште, барем помалку, се додека тие помине курс за специјализација за професионална обука.

Покрај тоа, во текстот се дефинира и висината на платата за оваа категорија и работното време, кое не може да надмине 36 часа неделно.

Проектот е автор на Сенаторот Пауло Паим (ПТ-РС) ја одреди минималната плата за категоријата од 1.850,00 R$ месечно, која исто така треба да се коригира годишно во јануари.

Работното време на чистачите не треба да надминува 6 часа на ден и вкупно 36 часа неделно. Денес обемот на работа е околу осум часа на ден, а просечната плата во ДФ достигнува 1.249,15 R$.

Исто така види: Ова е причината зошто бел слез не се препорачува за вегани.

Според информациите од сенаторот Паим, проектот предвидува и нездрава работа дополнителни 10%, 20 % или 40% од платата. Вреди да се споменедека проектот во голема мера ќе го трансформира квалитетот на животот на професионалците, гарантирајќи им повеќе права.

За Бруна да Силва Мартинс, 37-годишна чистачка на улици која се занимава со оваа професија веќе 10 години, ова регулативата треба да овозможи професионализација дури и од други области.

„Верувам дека сега ќе можеме повеќе да инвестираме и во образованието, да научиме повеќе. Оние кои сакаат да се вратат на училиште ќе можат, ќе можат да станат професионални и во други области и полесно да го остварат својот сон“ , рече Бруна.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.