Што е eCAC? Запознајте ја оваа платформа за федерални приходи

 Што е eCAC? Запознајте ја оваа платформа за федерални приходи

Michael Johnson

Услужниот центар за виртуелни даночни обврзници, популарно познат како e-CAC, е платформа создадена од Федералната влада со цел да ја олесни интеракцијата помеѓу даночните обврзници и Федералната служба за приходи. Тоа е, ова е услуга обезбедена виртуелно која има за цел да ги реши проблемите поврзани со комуникацијата помеѓу граѓанинот и Федералната служба за приходи. На овој начин, јасно е дека Федералната влада на Бразил се модернизира со текот на времето.

Исто така види: Запознајте ја продавницата Болсонаро: виртуелната продавница на поранешниот претседател што штотуку беше отворена

Прочитајте исто така: Рефундирањето на IR сега е достапно на веб-страницата на Федералните приходи

Патем, многу специјалисти истакнуваат дека овој „бум“ во дигитализацијата на нештата е тесно поврзан со динамиката генерирана од „Ковид-19“, драстично забрзувајќи го овој процес на неформализација на податоците. Затоа, од суштинско значење е да се истакнат главните функционалности на e-CAC. Во оваа смисла, системот ви овозможува да ги проверите сите нерешени прашања во декларацијата на граѓанинот во врска со Данокот на приход, како и да помогнете во проверка на состојбата на вашата компанија, доколку ја имате, во согласност со важечката законска регулатива.

Затоа, системот , за користење на платформата, потребно е да се влезе во порталот на системот, кој лесно можете да го најдете на интернет. Затоа, ќе се генерира код за регистрација, па ако имате дигитален сертификат, можете да го користите во тој момент.

Покрај тоа, овој код е форма на Токен штоима рок на важност од 24 часа. Доколку пристапот го прави поединец, ќе бидат потребни следните документи: CPF; Дата на раѓање; и број на потврда на последните две даночни пријави. Затоа, e-CAC овозможува подобрена комуникација помеѓу граѓанинот и Федералната служба за приходи.

Исто така види: Научете како да одгледувате кактус од уво на Мики на практичен и лесен начин

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.