Домаќинот на веб-страниците, Locaweb, повторно се намалува и корисниците се жалат

 Домаќинот на веб-страниците, Locaweb, повторно се намалува и корисниците се жалат

Michael Johnson

Locaweb е бразилска компанија за хостирање веб-локации, интернет услуги и облак компјутери, лидер во Бразил и Латинска Америка, според истражувањето на Меѓународната корпорација за податоци објавено во 2011 година.

Прочитајте повеќе: PicPay се соочува со проблеми со трансферите на Pix, клиентите се жалат

Неодамна, компанијата имаше дефекти и беше офлајн. Инцидентот веќе се случил минатата недела, на 20-ти и 22-ри, според Downdetector, проблемот започнал околу 8 часот наутро.

Бројни корисници на Твитер пријавиле поплаки за нестабилност и неможност за пристап до платформата од Locaweb. Услугата за домаќин на веб-локација има пријавено повеќе од 400 барања за поддршка. Не можеше да се пристапи и до Центарот за корисници и до контактот преку е-пошта.

На официјалната веб-страница, LocaWeb соопшти дека веќе е свесен за неуспехот и издаде изјава:

„Идентификувавме нестабилност во Центарот за корисници на Locaweb. Работиме на тоа да го решиме што е можно поскоро.“

Исто така види: Барате различно овошје за одгледување дома? Научете како да садите киви!

Тие ветија дека ќе ги регуларираат услугите со прогноза до 13 часот истиот ден, но и по истекот на рокот, неколку корисници сè уште беа соочувајќи се со проблеми на нестабилност.

Критиките за повторливи проблеми на Твитер доведоа до непријатности и незадоволство од корисниците на Locaweb.

Исто така види: Лосос ангус лилјани: бидете заслепени од овој уникатен вид

И на @locaweb декаодлучи да падне во средината на втората недела од месецот…

— leno/lenu/breno/leon/diogo (@lennaoshow) 25 јули 2022 година

Locaweb нуди портфолио на услуги за интернет со шест деловни единици, една од најкористените се Locaweb Internet Services.

Ресурсот опфаќа производи наменети за малопродажниот сектор, како што се: решенија како хостирање веб-страници, веб-пошта, виртуелна продавница, креатор на веб-страници , облак сервери и Voip телефонија, меѓу другото.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.