Клиентите на Нубанк не се задоволни од картичката Ултравиолет; разберете ја причината

 Клиентите на Нубанк не се задоволни од картичката Ултравиолет; разберете ја причината

Michael Johnson

Има многу клиенти на дигиталната банка Nubank кои се иритирани од одбивањето да се здобијат со црната верзија на кредитната картичка.

црната картичка на Nubank се нарекува Ултравиолет и се произведува во метал, имајќи го само името на клиентот, без никакви нумерички информации.

Покрај препознатливиот дизајн, носи и предности како cashback 1% на сите набавки, 200% поврат на CDI, меѓу другото.

Исто така види: Камено емотикони за лице? Разберете во која ситуација треба да испратите

На овој начин секој сака да има Ултравиолет за себе, но неопходно е да се исполнат одредени барања. Жалбата, сепак, започнува кога дури и на клиентите кои ги исполнуваат условите не им се одобруваат барањата за картичката.

Кои се барањата за да се има ултравиолетово?

За оние кои сакаат да имаат Црната картичка на Nubank во рака и искористувајќи ги различните предности, неопходно е да се движат околу 5.000 BRL месечно, покрај тоа што ќе се инвестираат 50.000 BRL во банкарски апликации.

За клиентите кои не го почитуваат наметнатото, сè уште е можно да се побара Ултравиолетова, се додека ја плаќате месечната претплата од 49 R$.

NuCommunity

NuCommunity е заедницата Nubank каде што клиентите можат да побараат прашања, споделување искуства, оставање поплаки, меѓу другото.

Така, поплаките во врска со ултравиолетовите се широко објавени на NuCommunity.Неколку клиенти кои ги исполнуваат наметнатите услови и ја бараат картичката, дури и по долго време чекање, сè уште немаат добиено одобрение.

Исто така види: Бубашваба на ѕид: Алармантен знак кој не треба да се игнорира

Нубанк одговара дека дури и не земајќи ги предвид месечните приходи за понуда на картичката, на клиентите им е потребно да се подложи на кредитна анализа.

Сепак, поплаките не се намалуваат, а има и такви кои размислуваат дури и да сменат банка, за да ги добијат поволностите што ги нуди црната картичка од друга финансиска институција.

За оние клиенти кои чекаат повеќе од една година да се одобри картичката, поповолно е да ја побараат можноста во други банки.

Еден од извештаите пронајдени на NuCommunity вели: „Јас стави го името на листата на ултравиолетови вака што се отвори и засега ништо. Сериозно, уморен сум да бидам магл. Го имам Нубанк многу години“, меѓу неколку други клиенти кои го делат неговиот гнев.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.