„Зелен екран“ на WhatsApp: Научете како да решавате падови на апликации

 „Зелен екран“ на WhatsApp: Научете како да решавате падови на апликации

Michael Johnson

Според неодамнешното истражување на We Are Social и Meltwater , околу 93,4% од Бразилците на возраст од 16 до 24 години користат WhatsApp дневно. Тоа е еквивалентно на 169 милиони луѓе кои разменуваат пораки секој ден.

Со оглед на тоа што толку многу луѓе ја бараат платформата на редовна основа, не е претерување да се земат предвид можните технички проблеми и неуспесите во извршувањето. Напротив, извештаите од корисниците за овој тип на ситуации стануваат сè почести.

Најчест е таканаречениот „зелен екран“, кога апликацијата паѓа и го оневозможува испраќањето или примањето пораки. За ова, сепак, постои решение. Да го прикажеме подолу.

Извештаи

Најчестите поплаки започнаа на 10 март, кога некои луѓе пријавија, на пример, дека разговорите исчезнуваат и екранот е заглавен, во зелена боја .

Проблемот би произлегол од ажурирање направено во бета верзијата на апликацијата. Појавите се толку чести што самите корисници открија начини како да го ублажат тоа и почнаа да споделуваат едни со други.

Како да го решите проблемот со „зелениот екран“ на WhatsApp?

Едно од решенијата е директно поврзан со функцијата за ротација на екранот на уредот. Можете, на пример, да ја овозможите функцијата и да ја промените ориентацијата на екранот од портрет во пејзаж.

Сопствениците на сметки кои прибегнале кон оваалтернативата беа успешни во отклучувањето на апликацијата. Штом сè се врати во нормала и апликацијата повторно работеше, тие ја вратија почетната конфигурација на екранот.

На некои уреди, само активирајте ја опцијата „Автоматска ротација“ за ориентацијата да се прилагоди според положбата на мобилен телефон. За да го направите статичен и неподвижен, само оневозможете ја оваа опција.

Исто така види: Нема бразилски пазар во Франција: Градоначалникот го забрани отворањето на Атакадао

Јазик

Втората алтернатива е поврзана со јазикот WhatsApp. Во моментот на грешката, покрај зелениот екран, корисниците забележаа дека е можно да се пристапи и до копчињата кои водат до конфигурацијата на платформата.

Со промена на јазикот, некои забележаа дека разговорот е нормализиран и гласникот почна да работи повторно нормално.

Исто така види: Розов ананас? Откријте ја разликата помеѓу традиционалното овошје и неговата најслатка верзија

Овие две опции брзо се проширија на интернет и беа алтернативите што ги најдоа корисниците за да ги отстранат честите проблеми со гласникот. Компанијата сè уште не се изјаснила за пропустот.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.