Откријте ја неверојатната моќ на маслиновата вода: придобивки од кои ќе ви падне вилицата!

 Откријте ја неверојатната моќ на маслиновата вода: придобивки од кои ќе ви падне вилицата!

Michael Johnson

Студијата открива дека течноста што била фрлена за време на производството на масло може да донесе здравствени придобивки. Така е!

Исто така види: Проблеми со штетници? Научете да правите 2 домашни инсектициди

Нуспроизвод, кој вообичаено се фрла за време на производството на маслиново масло, сега е предмет на студија спроведена од истражувачи од Универзитетот Англиа Раскин (АРУ) и објавена во списанието <4

Ова е маслиново вода , наречена и „маслиново вода“, комерцијално достапна како OliPhenolia. Студијата беше спроведена со 20 учесници во две групи. Една група примила доза маслиново вода. Во меѓувреме, контролната група прими дози плацебо.

Ова ново истражување ги покажа придобивките што може да ги предизвика конзумирањето течност за време на вежбањето, покрај откривањето на позитивните ефекти врз перформансите на тркачите.

Ова е прва студија која конкретно ги известува ефектите на маслиновата вода врз рутината на активните луѓе и резултатите се изненадувачки: потрошувачката на оваа течност може да го зголеми нивото на енергија на телото за време на вежбањето.

Исто така види: 5 опции за заем до 250.000 BRL без консултација со SPC и Serasa

За време на 16-те дена кога беа набљудувани, групата која конзумирала OliPhenolia имала подобри резултати при тренинзи со низок интензитет, како и при започнување со аеробни тренинзи.

Нема забележливи промени во нивото на дишење за време на вежбите со висок интензитет. Сепак, напорот согледан од страна напрактичарите беа помали, како и последователно закрепнување на мускулите.

Главниот автор на студијата, професор Џастин Робертс, рече дека наодите докажуваат дека конзумирањето на маслинова вода може да им користи на практичарите на постојани аеробни вежби, како на пр. возови за да се натпреваруваат во трки.

Робертс информира дека истата група веќе планира ново истражување во потрага по повеќе информации. Ќе бидат дизајнирани нови студии за да се открие дали течноста може да се користи и за тренирање и закрепнување на маратонци.

Тоа е разумно достапен и ефтин производ кој моментално најчесто се фрла во индустријата за производство на маслиново масло. Овие нови студии може да изнесат на виделина уште повеќе придобивки од неговата употреба не само за вежбање.

Michael Johnson

Џереми Круз е искусен финансиски експерт со длабоко разбирање на бразилскиот и светскиот пазар. Со повеќе од две децении искуство во индустријата, Џереми има импресивно досие за анализа на трендовите на пазарот и обезбедување вредни сознанија за инвеститорите и за професионалците.Откако магистрирал финансии на реномиран универзитет, Џереми започнал успешна кариера во инвестициското банкарство, каде што ги усовршил своите вештини во анализа на сложени финансиски податоци и развивање инвестициски стратегии. Неговата вродена способност да ги предвидува движењата на пазарот и да ги идентификува профитабилните можности го наведе да биде препознаен како доверлив советник меѓу неговите врсници.Со страст за споделување на своето знаење и експертиза, Џереми го започна својот блог, Останете во тек со сите информации за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар, за да им обезбеди на читателите ажурирана и остроумна содржина. Преку својот блог, тој има за цел да ги поттикне читателите со информациите што им се потребни за да донесат информирани финансиски одлуки.Експертизата на Џереми се протега надвор од блогирањето. Тој е поканет како гостин говорник на бројни индустриски конференции и семинари каде што ги споделува своите инвестициски стратегии и согледувања. Комбинацијата на неговото практично искуство и техничката експертиза го прави баран говорник меѓу инвестициските професионалци и аспирантите инвеститори.Покрај неговата работа вофинансиската индустрија, Џереми е страствен патник со голем интерес за истражување на различни култури. Оваа глобална перспектива му овозможува да ја разбере меѓусебната поврзаност на финансиските пазари и да обезбеди единствени увиди за тоа како глобалните настани влијаат на можностите за инвестирање.Без разлика дали сте искусен инвеститор или некој што сака да ги разбере сложеноста на финансиските пазари, блогот на Џереми Круз обезбедува богато знаење и непроценливи совети. Останете во тек со неговиот блог за да стекнете темелно разбирање за бразилскиот и глобалниот финансиски пазар и останете еден чекор понапред во вашето финансиско патување.